FOLLOW US: facebook twitter

Πέθανε στη φυλακή ο δράστης του φονικού στο Λαμπέτι

Ημερομηνία: 31-03-2022 | Συντάκτης:

Είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ τον Οκτώβριο του 2015 στην πλατεία του χωριού τον 58χρονο συνταξιούχο αστυνομικό Σάκη Μπελόκα


Στις φυλακές του Κορυδαλλού όπου εξέτιε την ποινή του για την δολοφονία του 58χρονου συνταξιούχου αστυνομικού και πρ. δημοτικού συμβούλου Σάκη Μπελόκα το 2015 στο Λαμπέτι, ο 84χρονος σήμερα δράστης του φονικού που είχε συγκλονίσει την Ηλεία. Το έγκλημα είχε διαπράξει στις 21 Οκτωβρίου του 2015, μέρα μεσημέρι, όταν ο δράστης πήγε στο καφενείο του χωριού οπλισμένος με μια καραμπίνα και πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων θαμώνων τον Σάκη Μπελόκα, πριν καν προλάβει να αντιδράσει ούτε το θύμα, ούτε κανένας άλλος από τους παρόντες. Μάλιστα, ζήτησε από την υπόλοιπη παρέα να κάνει στην άκρη για να τον “καθαρίσει” όπως φώναζε έξαλλος. Έτσι τον πυροβόλησε εν ψυχρώ τουλάχιστον δύο φορές , στο θώρακα και την κοιλιά, χρησιμοποιώντας σκάγια για το κυνήγι αγριογούρουνου. Οι υπόλοιποι θαμώνες του καφενείου ακινητοποίησαν στη συνέχεια τον δράστη και τον παρέδωσαν στην αστυνομία, ενώ το θύμα εξέπνευσε.

Ο δράστης καταδικάστηκε πρωτόδικα τον Οκτώβριο του 2016 σε ισόβια,, ενώ το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών τον Μάρτιο του 2019, διατήρησε την ποινή του με επιπλέον πέντε επιπλέον χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο, στο Εφετείο ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στη δίκη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, καθώς νοσηλευόταν σε νοσοκομείο για λόγους υγείας.

Ο δράστης είχε μάλιστα προϊστορία, καθώς πριν πολλά χρόνια είχε επίσης διαπράξει έναν ακόμα φόνο σκοτώνοντας τη νεαρή γυναίκα με την οποία συζούσε, υπόθεση για την οποία επίσης είχε εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος