FOLLOW US: facebook twitter

Περιοδεία Δημήτρη Αβραμόπουλου στην ορεινή Ηλεία

Ημερομηνία: 14-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι ορεινών περιοχών της Ηλείας στον πρ. Επίτροπο, Υπουργό και υποψήφιο βουλευτή Ηλείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία εν’ όψει της 25ης Ιουνίου. 


«Πάντοτε η επαφή με τους πολίτες σε κάθε άκρη του νομού μας, θα ‘ναι για μένα προσωπικά προτεραιότητα» τονίζει με κάθε ευκαιρία ο κ. Αβραμόπουλος.

Στην Ανδρίτσαινα, τα Άσπρα Σπίτια, την Λαμπεία και το Λάλα άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παράλληλα ανέπτυξε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη λύση των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Συγκεντρωμένοι σε τοπικά καταστήματα οι πολίτες των ορεινών περιοχών του νομού, συζήτησαν με τον κ, Αβραμόπουλο  για την ανάγκη παροχής κινήτρων, ώστε να αποφευχθεί η ερήμωση των χωριών. Του μετέφεραν το δύσκολο κλίμα που επικρατεί στην ύπαιθρο το οποίο οδηγεί στην ολοένα αυξανόμενη φυγή, ιδίως των νέων ανθρώπων.

Ο κ. Αβραμόπουλος συνομίλησε με τους πολίτες τονίζοντας τους την πρόθεση της Ν. Δ. να στηρίξει τις περιοχές αυτές.

«Τα ορεινά χωριά μας έρχονται αντιμέτωπα με την ερήμωση, καθώς όπως καθημερινά διαπιστώνω, η νέα γενιά αναγκάζεται να «επιλέγει» τα αστικά κέντρα. Η ανακοπή της πληθυσμιακής αιμορραγίας της υπαίθρου μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων είναι το στοίχημα της επόμενης μέρας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Μέσω της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες, καταφέρνουμε να καταγράφουμε τις πραγματικές ανάγκες σε επίπεδο υποδομών και ψηφιακών εργαλείων, που θα διευκολύνουν τους κατοίκους να επιλέξουν να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Η βελτίωση του οδικού δικτύου κατά μήκος όλου του ορεινού όγκου η καλυτέρευση της σύνδεσης με τους άλλους νομούς, η ενίσχυση του προσωπικού των Δήμων και η καλυτέρευση των παροχών υγείας, αποτελεί στόχο και δέσμευση. Η εξασφάλιση των παροχών αυτών αποτελεί υποχρέωση κάθε κυβέρνησης.

Με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και την εκφρασμένη πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη  να προωθεί την οικονομική ανακούφιση όλων των κοινωνικών ομάδων μέσω φοροελαφρύνσεων, χρηματοδοτήσεων σε επαγγελματίες όλων των παραγωγικών τομέων με έμφαση στον αγροτικό τομέα, ο στόχος φαίνεται πιο ρεαλιστικός από ποτέ, ανοίγοντας τον δρόμο της επιστροφής και την εκ νέου άνθιση των ορεινών και περιφερειακών οικισμών του νομού Ηλείας και της χώρας στο σύνολό της.  Είναι ένα αναπτυξιακό σχέδιο με όραμα για την επόμενη μέρα. Για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που αποτελεί εθνική προτεραιότητα, να ανατρέψουμε τη δημογραφική γήρανση στους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας, να ξαναγυρίσουν νέα παιδιά πίσω  και τα νέα παιδιά που γεννιούνται στην ελληνική περιφέρεια να έχουν λόγο να παραμείνουν και να ζήσουν, να εργαστούν σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο»  τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia