FOLLOW US: facebook twitter

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Το “καλάθι” που δίνει το 30% των μορίων στους υποψήφιους Νέους αγρότες

Ημερομηνία: 17-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”43792″ img_size=”full”][vc_column_text]Τα 29 από τα 100 µόρια που έχει την δυνατότητα να συγκεντρώσει για την ένταξή του στο πρόγραμμα ο υποψήφιος Νέος Αγρότης, εξαρτώνται από το είδος καλλιέργειας ή εκτροφής που βασίζει το 50% της Τυπικής Απόδοσής του, ανάλογα τις προτιµήσεις και προτεραιότητες που θέτει η  κάθε Περιφέρεια.

Τα κριτήρια ΄οιπόν που  ορίζονται από κάθε Περιφέρεια είναι δύο: Συγκεκριµένα έως 12 µόρια δίνει η καλλιέργεια ή εκτροφή ένταξης, ενώ έως 17 µόρια η µελλοντική καλλιέργεια ή εκτροφή που δεσµεύεται να διαθέτει ο νέος αγρότης όταν τελειώσει το επιχειρηµατικό του σχέδιο. Οι περισσότερες περιφέρειες έχουν διαλέξει ένα ευρύτατο φάσµα κλάδων προτεραιότητας για να βοηθήσουν τη συγκέντρωση βαθµών ένταξης.

Ειδικότερα στην περιφέρεια Δυτική Ελλάδας το καλάθι που δίνει το 30% των μορίων σε κάθε υποψήφιο Νέο Αγρότη  είναι αυτό με τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και την κτηνοτροφία, με βάση τις εξής προτεραιότητας: θερμοκηπιακές καλλιέργειες, αιγοπροβατοτροφία, χοιροτροφία, βοοτροφία 23-29 μόρια, υπαίθρια κηπευτικά και  σπαράγγια 20,7-26,1 μόρια, ελιές, εσπεριδοειδή, ροδιές, ακτινίδια, λοιπές δενδρώδεις, κορινθιακή σταφίδα, οινάμπελα, μελισσοκομία, ζωοτροφές, αρωματικά φυτά 18,4-23,2 μόρια.

Έτσι, ακολουθώντας τον παραπάνω οδηγό των μορίων, αυξάνει και τις πιθανότητές του να ενταχθεί στο πρόγραμμα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot