FOLLOW US: facebook twitter

Πατέρας και γιοι κατηγορούνται για σειρά ζωοκλοπών σε χωριά της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 17-01-2023 | Συντάκτης:

-Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ήλιδας η υπόθεση

Επιμ:. Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σωρεία ζωοκλοπών είχαν διαπράξει από τις 6 Δεκεμβρίου ως τις 11 Ιανουαρίου στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας ένας 60χρονος πατέρας και οι δύο 20χρονοι γιοι του, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της υπόθεσης που εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας.

Με βάση τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, πατέρας και γιοι είχαν προβεί σε έξι ζωοκλοπές –κυρίως αιγοπρόβατα και οικόσιτα- σε τοπικές κοινότητες του δήμου Ήλιδας, όπως ο Άγιος Ιωάννης, το Αυγείο, η Αρχαία Ήλιδα, αλλά και γύρω την Αμαλιάδα. Τα κλεμμένα ζωντανά τα μετέφεραν σε δικιά τους έκταση στον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδας, χρησιμοποιώντας ΙΧ επιβατηγό.

Η πρώτη κλοπή έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 2022 όταν στην περιοχή Σαρακίνα Αμαλιάδας, έκλεψαν μία γίδα από αγρόκτημα και η δεύτερη στην Κεραμιδιά, πάλι γίδες από άλλον αγρό. Οι επόμενες τέσσερις ζωοκλοπές έγιναν όλες σε μία ημέρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τη δικογραφία, έκλεψαν 50 κουνέλια, μια γίδα, δύο αρνιά, μια κότα και ζωοτροφές συνολικής αξίας 1000 ευρώ.μ 17 κατσίκια και 13 γίδες αξίας 3.500 ευρώ από στάβλο και άλλες πέντε προβατίνες και 15 κότες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας συγκέντρωσαν στοιχεία και πληροφορίες και αφού τα αξιοποίησαν, κατάφεραν να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα της διαδρομής του οχήματος με τα κλοπιμαία και να καταλήξουν στο αγρόκτημα όπου ήταν συγκεντρωμένα όλα τα κλεμμένα ζωντανά στις 13 Ιαναουαρίου, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Επίσηςε κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος