FOLLOW US: facebook twitter

Έλευση πέντε Μητροπολιτών για τον Πολιούχο της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 17-01-2023 | Συντάκτης:

Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου

  • Εσπερινός σήμερα στους Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου σε Πύργο και Αμαλιάδα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί αύριο ο Πολιούχος Αμαλιάδας Άγιος Αθανάσιος και στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν από τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο που έχει και τα ονομαστήρια του, πέντε Μητροπολίτες. Συγκεκριμένα οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Ιερισσού-Αρδαμερίου και Αγ. Όρους κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος ο Γ’, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Νικοφορος οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Σήμερα παραμονή της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πύργου θα πραγματοποιηθεί Πολυαρχιερατικός Εσπερινός όπου θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος ο Γ΄ συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσου, Αρδαμερίου και Αγ. Όρους κ. Θεόκλητου και ο Σεβ. Ποιμενάρχης Ηλείας κ. Αθανάσιος.

Στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Αμαλιάδας θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Νικοφορος συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου και θα κηρύξει τον θείο λόγο και ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αγιαλείας Ιερωνυμος.

Ανήμερα του εορτασμού, αυριο Τετάρτη, θα συλλειτουργήσουν ολοι οι Σεβ. Μητροπολίτες μετα του Σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Αθανασίου, προεξαρχοντος της θειας λειτουργίας του Σεβ. Μητροπολίτου Ιερισσου, Αρδαμερίου και Αγ. Όρους κ. Θεοκλήτου οπου θα κηρύξει το θεό λόγο.

Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Λιτανεία της ιεράς Εικόνας του Πολιούχου Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας με διαδρομή από τις οδούς Δαλιάνη – Ελευθερίου Βενιζέλου – Δεληγιάννη – Αρχαίας Ήλιδος- Φιλικής Εταιρείας – Καποδιστρίου και κατάληξη στον Ιερό Ναό ενώ στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί τρισάγιο επι του τάφου του αειμνήστου Μητροπολίτη Ηλείας κυρου Αθανασιου στην Φραγκαβίλλα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος