FOLLOW US: facebook twitter

Πασχαλινή πυρκαγιά στην Αγία Άννα – Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Ημερομηνία: 12-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Η πρώτη σοβαρή πυρκαγιά της χρονιάς εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης στην Αγία Άννα του Δήμου Πύργου, ωστόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικλης απέτρεψε τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, κάηκαν περίπου οκτώ με δέκα στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Στο σημείο επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και με τη συνδρομή υδροφόρας του δήμου Πύργου. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Περιφερειακός Διοικητής ΠΥ Δυτικής Ελλάδας, Χριστόφορος Μπόκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, έχει ήδη προσαχθεί από το Ανακριτικό της ΠΥ Πύργου ένας άνδρας ως ύποπτος για το αδίκημα του εμπρησμού, καθώς εκτιμάται πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων σε σημείο που ενδεχομένως να είναι στα όρια δασικής έκτασης.

Στελεχη της Πυροσβεστικής τόνισαν στην «Πρωινή» ότι χρειάζεται αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση τις επόμενες ημέρες, καθώς θα είναι ισχυροί οι άνεμοι και η παραμικρή απροσεξία μπορεί να αποβεί καθοριστική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος