FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσιάστηκε στο βιβλιοπωλείο Κορκολή το βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη “Στα παπούτσια των άλλων”

Ημερομηνία: 10-10-2022 | Συντάκτης:

Οι γυναικοπαρέες γράφουν ιστορία

Με αφορμή μια φωτογραφία του Θάνου Τσάκαλου με …παπούτσια, η  συγγραφέας Μαρία Κανελλάκη γράφει 45  μικρές, ξεχωριστές ιστορίες, των οποίων το θέμα αντλεί από στιγμές της κοινωνικοπολιτικής- οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας των τελευταίων 10 χρόνων. Στις ιστορίες αυτές του βιβλίου της, ταξίδεψε τους βιβλιόφιλους του Πύργου η Μαρία Κανελλάκη το απόγευμα του Σαββάτου στην παρουσίαση του βιβλίου της “Στα παπούτσια των άλλων” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 Γράμματα, στο βιβλιοπωλείο Κορκολή.  Για το βιβλίο μίλησαν οι εκπαιδευτικοί Ζέτα Αδαμοπουλου και Μαρία Μπίρμπα (συγγραφείς του βιβλίου “Θεμελιωτές”) ενώ την εκδήλωση συντόνισε η  γλυκύτατη Γιούλη Βασιλείου., πολιτική επιστήμονας. Μια παρουσίαση όπου φάνηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις  την ιστορία την γράφουν οι… γυναικοπαρέες!

Το βιβλίο περιλαμβάνει ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για “φλατ” ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια μοντέλα, αλλά και παλιά παπούτσια-μνήμης, πολυφορεμένα βέβαια, αλλά και απελπιστικά διαχρονικά.

Το βιβλίο άλλοτε με γλυκόπικρο, άλλοτε με καυστικό, άλλοτε με κωμικό τρόπο, μας προ(σ)καλεί σε ένα ταξίδι, με προορισμό την ενσυναίσθηση. Όπως τόνισε η συγγραφέας “Μονάχα αν νιώσουμε ο ένας τον άλλον θα μπορέσουμε να πορευθούμε ειρηνικά”

 Η Μαρία Μπίρμπα και η Ζέτα Αδαμοπούλου παρουσίασαν με ευαισθησία και λεπτότητα το βιβλίο της  Μαρίας Κανελλάκη, τονίζοντας ότι “Είναι κάποια βιβλία που μένουν για “αιώνες” σκονισμένα, με τον σελιδοδείκτη στις πρώτες σελίδες..Και είναι κάτι άλλα που γίνονται προέκταση του χεριού σου  από την πρώτη στιγμή και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα έχεις τελειώσει! Αυτό συνέβη με εμάς και το βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη!”

Ε.Π

Φωτογραφίες Πουλχερία Γεωργιοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος