FOLLOW US: facebook twitter

Παρέμβαση δημάρχου Πύργου στον υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης: «Να δοθούν ικανοποιητικές κατώτατες εγγυημένες τιμές σταφίδας»

Ημερομηνία: 09-09-2022 | Συντάκτης:

Παρέμβαση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για το αίτημα των σταφιδοπαραγωγών ώστε να υπάρξουν ικανοποιητικές κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για την κορινθιακή σταφίδα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος επισημαίνει πως οι σταφιδοπαραγωγοί είναι δικαιολογημένα αναστατωμένοι αφού για μια ακόμα χρονιά η τιμή πώλησης του εξαιρετικήςποιότητας προϊόντος που παράγουν παραμένει σε πολύ χαμηλάεπίπεδα, ακόμα κι αρκετά κάτω του κόστους παραγωγής.

Περιγράφει πως οι παραγωγοί σταφίδας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δυσθεώρητο πλέον λόγω της κρίσης, κόστος παραγωγής, και στις αυξημένες υποχρεώσεις τους με συνέπεια το αγροτικό τους εισόδημα συνεχώς να καταρρέει. Αβέβαιο καθίσταται και το γενικότερο μέλλον της καλλιέργειας της σταφίδας, αφού πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις σταφιδοκαλλιέργειέςτους κι άλλοι οδηγούνται εκτός κλάδου.

Ζητούνταιλοιπόν όλες οι σχετικές ενέργειες ώστε να υπάρξουν κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για την κορινθιακή σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

Υπενθυμίζεται πως και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου με πρόσφατο ψήφισμα του που εκδόθηκε συνηγορεί στο «φλέγον» αυτό θέμα και αντιστοίχως ζητείται η υλοποίηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος