FOLLOW US: facebook twitter

Παρέλαβε και επίσημα η νέα διοίκηση στο ΦΟΔΣΑ Ηλείας

Ημερομηνία: 22-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”100699″ img_size=”full”][vc_column_text]

Μεγάλο το «άνοιγμα» οφειλών από τους δήμους στο Σύνδεσμο και τον εργολάβο

Τα ηνία του ΦΟΔΣΑ Ηλείας παρέλαβε και επίσημα η νέα διοίκηση και συγκεκριμένα ο  νυν πρόεδρος Γιάννης Λυμπέρης από τον απερχόμενο Χρήστο Χριστοδουλόπουλου σε συνεδρίαση του φορέα στη Γαστούνη.  Κατά την διάρκεια της παράδοσης- παραλαβής υπήρξε και αναλυτική ενημέρωση για τον οικονομικό απολογισμό όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προς τον Σύνδεσμο μεγάλες οφειλές από τους δήμους, καθώς πέραν του δήμου Πηνειού που είναι εντάξει στις εισφορές του, υπάρχει ένα χρέος περίπου 1.200.000 ευρώ, αλλά και οφειλές προς τον εργολάβο στην Μονάδα της Τριανταφυλιάς. .

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Λυμπέρης, τόνισε ότι ο εργολάβος θα εξοφληθεί άμεσα διότι σε διαφορετική περίπτωση θα σταματήσει να δέχεται τα απορρίμματα των δήμων στην Μονάδα και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε « Θα πήξουμε στα σκουπίδια. Ο εργολάβος δε μπορεί να δουλεύει χαριστικά, χωρίς να πληρώνεται αυτά που έχει συμφωνήσει. Υπήρξε από την πλευρά του ανοχή γιατί υπήρξαν οι εκλογές του Μαΐου και η μεταβατική περίοδος και γι’ αυτό φώναζα πως θα πρέπει αμέσως μόλις αναλάβαμε οι νέες δημοτικές αρχές να προχωρήσουμε σε συγκρότηση Δ.Σ. στον Σύνδεσμο και κάποιοι άλλοι έκαναν παιχνίδια για… αναβολή.

Εν πάση περιπτώσει πήρα επάνω μου το θέμα και κρατάω ανοιχτό το εργοτάξιο που διαχειρίζεται τα σκουπίδια. Θα πρέπει να εξοφληθεί ο εργολάβος τα χρωστούμενα, τα οποία είναι οφειλές μέχρι και τον Αύγουστο του 2019. Η πληρωμή του εργολάβου άφορα λογαριασμούς που έχουν πάει σε όλους Δήμους και αφορούν τη σύμβαση που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2019 μέχρι και τον Αύγουστο του 2019.

Οι λογαριασμοί αυτοί αφορούν συνολικό ποσό περίπου 1.200.000 ευρώ εκ των οποίων οι 450.000 είναι του Δήμου Πύργου και τα 240.000 του Δήμου Ήλιδας, δηλαδή το 60% των οφειλών είναι Πύργος, Αμαλιάδα.

Επίσης, χρωστάει άλλες 200.000 ευρώ ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης που είναι επίσης μεγάλος Δήμος. Οι υπόλοιποι Δήμοι χρωστούν μικρότερα ποσά.»

Καταλήγοντας ο κ. Λυμπέρης κάλεσε τους δήμους να δώσουν άμεσα τα χρήματα που οφείλουν καθώς όπως είπε «  Η διαχείριση των σκουπιδιών στην Ηλεία κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή.» Να σημειώσουμε ότι ο εργολάβος έχει δώσει διορία για την αποπληρωμή του μέχρι το τέλος του έτους και άρα ως τότε θα επειδείξει και σχετική ανοχή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot