FOLLOW US: facebook twitter

Παρέλαση ΣΔΕ Πύργου – Τμήμα Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 31-03-2023 | Συντάκτης:

Με μεγάλη υπερηφάνεια και χάρη οι ενήλικοι εκπαιδευόμενοι και απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας τμήματος Αμαλιάδας παρέλασαν την 25η Μαρτίου στην Αμαλιάδα, τιμώντας όλους όσους θυσιάσθηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνονται σε ενηλίκους που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου σε δύο έτη.

Φανερά λοιπόν συγκινημένοι, οι νυν εκπαιδευόμενοι και παλαιότεροι απόφοιτοι του Τμήματος της Αμαλιάδας παρέλασαν θέλοντας από την μια να τιμήσουν την ένδοξη επανάσταση του 1821 και από την άλλη να μας δείξουν ότι στην ζωή όλοι δικαιούμαστε μία δεύτερη ευκαιρία, για μάθηση, εκπαίδευση, μόρφωση, εργασία αλλά και αλλαγή. Με αρωγή την δίψα για μάθηση και την υπόσχεση στον εαυτό μας για μία καινούργια αρχή όλοι οι στόχοι κατακτιούνται και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όποια ηλικία και αν είμαστε.

Τα σχολεία ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των γραμματισμών (γλωσσικός, αριθμητικός, περιβαλλοντικός, πληροφορικός, κοινωνικός, αγγλικός, φυσικές επιστήμες, σχέδια δράσεις) προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενήλικων εκπαιδευομένων.

Τα Τμήμα Αμαλιάδας του ΣΔΕ Πύργου λειτουργεί στην Αμαλιάδα από το 2017 και στεγάζεται στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας. Το ωράριο είναι 4:30-8:30. και εγγραφές γίνονται όλον τον χρόνο. Πληροφορίες στο Τηλ. 26220-26220-29.878


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος