FOLLOW US: facebook twitter

Παρατείνονται για 3 επιπλέον μήνες οι αποσπάσεις προσωπικού των Τ.Τ

Ημερομηνία: 14-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας με τον υφ. Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ για σοβαρά θέματα του προσωπικού της ΔΑ Ηλείας

Με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα, συναντήθηκαν την Τρίτη, ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας παρουσία του προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. Γρηγόρη Γερακαράκου. Στην συνάντηση παρευρέθηκε η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ. και μέλος της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της βουλής που είναι αρμόδια για θέματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Στην πολιτική και φυσική ηγεσία του σώματος τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της Δ.Α Ηλείας. Μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα παράτασης των αποσπάσεων του προσωπικού που έχουν ήδη ενισχύσει τα Τμήματα Τροχαίας Πύργου και Ήλιδας μετά από παρέμβαση της Ενώσεως,  η ενίσχυση με Αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α Ηλείας ενόψει των έκτακτων μεταθέσεων, η μεταστέγαση Αστυνομικών Υπηρεσιών του νομού καθώς και η ενίσχυση του μηχανοκίνητου στόλου των Υπηρεσιών Ασφαλείας του νομού. Επιπροσθέτως τέθηκε και ένα χρόνιο αίτημα του συνδικαλιστικού  τους κινήματος για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος τους.  

Κατόπιν της σχετικής ενημέρωσης που τους έγινε, ειπώθηκε πως οι αποσπάσεις προσωπικού των Τ.Τ θα παραταθούν για τρεις επιπλέον μήνες ,ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες που καταβάλει το υφιστάμενο προσωπικό για την αστυνόμευση ενός απαρχαιωμένου οδικού δικτύου. Η ενίσχυση με Αστυνομικό προσωπικό της Διευθύνσεως  θα συζητηθεί από το αρμόδιο συμβούλιο μεταθέσεων , ενώ θα ζητηθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου η μεταστέγαση Αστυνομικών Υπηρεσιών του νομού να γίνει πράξη, τουλάχιστον για αυτές όπου οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει.  Για την ενίσχυση του στόλου των οχημάτων όπως τους γνωστοποιήθηκε,  το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταβάλει προσπάθειες εξεύρεσης πόρων προκειμένου το αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών Ασφαλείας να έχει τα πλέον κατάλληλα μέσα για την εκτέλεση των καθηκόντων του. Τέλος όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της επικινδυνότητας του επαγγέλματος τους,  η ηγεσία του Υπουργείου αναμένει το πόρισμα του νεοσυσταθέντος Κέντρου Έρευνας Υγείας και Ασφάλειας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας.

 Η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας εκφράζΕΙ τις θερμές ευχαριστίες της στην πολιτική και φυσική ηγεσία του σώματος, στην Βουλευτή Ηλείας κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ Διονυσία  και στον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υκ.Γερακάκο  καθώς με την παρουσία τους ενίσχυσαν τις θέσεις τους προς όφελος του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος