FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου: Στην εκδήλωση μνήμης στην Κ. Παναγιά για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Ημερομηνία: 14-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας παρευρέθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία έλαβε χώρα στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης.

Η κυρία Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Ανήμερα της Ημέρας Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού και με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, τιμήσαμε σήμερα, σε ένα από τα σημαντικότερα προσφυγικά χωριά του Νομού μας, τη μνήμη των Μικρασιατών προγόνων μας.

Μόλις λίγες πριν, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Μικρασιατική Καταστροφή συνιστά το πλέον τραυματικό γεγονός στην ιστορία του νεότερου ελληνισμού, το οποίο καθόρισε καταλυτικά την πορεία της πατρίδας μας, αλλά και του Νομού μας. Το 1922 εκατοντάδες πρόσφυγες μετακινήθηκαν και εγκαταστάθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως την Κάτω Παναγιά, βρίσκοντας μια νέα πατρίδα, και παρά την τεράστια καταστροφή, κατάφεραν να ανακάμψουν, να δημιουργήσουν και να προκόψουν, ενώ η χώρα μας ξαναστήθηκε.

Είμαστε εδώ, σήμερα, για να τιμήσουμε τους ανθρώπους, τους πρόσφυγες, τον ελληνισμό που ξεριζώθηκε. Οφείλουμε να θυμόμαστε την ιστορία και να τιμούμε τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν και εκείνων που αγωνίστηκαν και συνέβαλλαν στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος