FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση στο κυνήγι του αγριόχοιρου

Ημερομηνία: 25-01-2022 | Συντάκτης:

-Αντιδράσεις από μερίδα κυνηγών για λανθασμένη απόφαση
-Τι δηλώνει το μέλος του ΔΣ της Γ’ΚΟΠ, Άλκ. Κωνσταντόπουλος


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να παρατείνει το κυνήγι των αγριόχοιρων έως τις 28 Φεβρουαρίου, καθώς μερίδα κυνηγών θεωρούν ότι επί της ουσίας πρόκειται για βαθιά αντικυνηγετική απόφαση, διότι διαταράσσει την περίοδο αναπαραγωγής του αγριόχοιρου και παραβαίνει τη κηνηγετική δεοντολογία, και καταλογίζουν στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος ότι άσκησε πιέσεις για να υπογραφεί η συγκεκριμένη απόφαση από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Αμυρά.

Η «Πρωινή» ζήτησε την άποψη του αντιπροέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ’ ΚΟΠ), Άλκη Κωνσταντόπουλου για το σκεπτικό και την ορθότητα της απόφασης.

Όπως μας τόνισε, η επισήμανση των κυνηγών δεν είναι αβάσιμη, ωστόσο υπογράμμισε τις ειδικές συνθήκες που ισχύουν σχετικά με τη θήρα του αγριόχοιρου τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

«Από την πλευρά της κυνηγετικής δεοντολογίας δεν είναι σωστή η θήρα όταν το θήραμα είναι σε περίοδο αναπαραγωγής. Για τον αγριόχοιρο όμως υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες υπερπληθυσμού, που προξενούν μεγάλες καταστροφές στη γεωργία και πολύ συχνά αποτελούν την αιτία ατυχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους, που έχουν στοιχίσει και τη ζωή συνανθρώπων μας. Από πέρυσι υπάρχει ειδική απόφαση που ορίζει ότι μπορεί να συγκροτηθούν συνεργεία δίωξης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς επίσης εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για την αφρικανική πανώλη και τη λύσσα στα βόρεια σύνορα. Όλα αυτά οδήγησαν το υπουργείο να παρατείνει τη θήρα του αγριόχοιρου προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμό», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος