FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για το κτηματολόγιο στην Ηλεία – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Ημερομηνία: 04-02-2022 | Συντάκτης:

-Iικανοποίηση από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημ. Δημητρουλόπουλο


Παράταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου στην διαδικασία Προανάρτησης για το κτηματολόγιο στην Ηλεία, αποφάσισε να δώσει το ‘Ελληνικό Κτηματολόγιο’ προκειμένου να έχουν την δυνατότητα οι πολίτες σε εύλογο χρονικό διάστημα να ελέγξουν την ορθότητα των δηλωμένων στοιχείων και να προχωρήσουν στην υποβολή ενστάσεων, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.
Σημειώνεται ότιπροχθές ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας με παρέμβαση του, χαρακτήρισε επιβεβλημένη την παράταση ενώ αντίστοιχο αίτημα είχε καταθέσει και ο βουλευτής Α. Νικολακόπουλος στο Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Έτσι, σύμφωνα με τη διαδικασία:
Εμπρόθεσμες έως τις 3 Φεβρουαρίου 2022 θα θεωρούνται οι αιτήσεις διόρθωσης και τα ραντεβού, τα οποία θα διεκπεραιωθούν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της προανάρτησης σε τρεις περιοχές μεταξύ αυτών και στην Ηλεία.
Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι προς αποφυγή του συνωστισμού, όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές εφόσον μέχρι την 3η Φεβρουαρίου 2022, επικοινωνήσουν με τα Γραφεία Κτηματογράφησης και αιτηθούν διόρθωση ή κλείσιμο ραντεβού, αυτό μπορεί να διεκπεραιωθεί μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022, θεωρούμενο εμπρόθεσμο.
Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν – κλείνοντας ραντεβού – μέχρι την 3η Φεβρουαρίου 2022, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.
Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gov.gr, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Ειδικότερα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.
Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων (κλείνοντας ραντεβού μέχρι την 3η Φεβρουαρίου 2022) ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο γραφείο κτηματογράφησης.

Τα στοιχεία επικοινωνίας που αφορούν τις περιοχές της Ηλείας:
Ανδραβίδας- Κυλλήνης (εκτός των προκαποδιστρικών ΟΤΑ Λεχαινών, Αρετής, Μανωλάδας και Νέα Μανωλάδας), Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας,
Ζαχάρως, Πηνειού, Ηλιδας (εκτός του προκαποδιστριακού ΟΤΑ Αμαλιάδας), Πύργου (εκτός τώνπροκαποδιστριακών ΟΤΑ Πύργου, Αγίου Γεωργίου, Κολιρίου και Λαστείκων)
Γραφείο Κτηματογράφισης Π.Ε. Ηλείας,
Ρήγα Φεραίου 113 (πάροδος FORUM), ΤΚ 27131, Πύργος Ηλείας.
www.ktima2016.gr Τηλέφωνο: 26211 21363,
Ηλεκτρονική διεύθυνση: kt18.pyrgos.proanartisi@gmail.com,
Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00-20.00.
Γενικές Πληροφορίες:
Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210-6505600 (8:30 έως 15:30)

 

Ικανοποίηση αλλά και επιφυλάξεις από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος εξέφρασε καταρχάς την ικανοποίησή του για την ανωτέρω εξέλιξη, καθόσον για το ζήτημα αυτό ο ΔΣΗ είχε τονίσει την ανάγκη παράτασης της σχετικής προθεσμίας. Ωστόσο διατύπωσε εκ νέου τις επιφυλάξεις του κατά πόσον το χρονικό διάστημα της παράτασης που δόθηκε θα αποδειχθεί επαρκές για την υποβολή αιτήσεων επανεξέτασης από όλους όσους το επιθυμούν, δεδομένου του μεγάλου αριθμού σφαλμάτων που έχουν εντοπιστεί στις καταχωρήσεις. Επίσης υπάρχουν πάντοτε οι εκκρεμότητες που έχουν δημιουργηθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και τις αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί και για το συγκεκριμένο ζήτημα και η εξέταση των οποίων από τις αρμόδιες επιτροπές δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Για το λόγο αυτό εκτίμησε ότι ίσως χρειαστεί να δοθεί και περαιτέρω παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προανάρτησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος