FOLLOW US: facebook twitter

10.000 δέντρα για την Ολυμπία!-Ο εκπρόσωπος της «we4all», Γ. Ηλιόπουλος, μιλάει στην «Πρωινή» για το φιλόδοξο εγχείρημά του

Ημερομηνία: 04-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Περιβάλλον

Ο εκπρόσωπος της «we4all» Γιάννης Ηλιόπουλος, αναγνωρισμένος συνεργάτης του ΟΗΕ για τις αναδασώσεις μιλά στην Πρωινή για το φιλόδοξο εγχείρημά τους 10.000 δέντρα για την Ολυμπία!


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ισχυρό ενδιαφέρον καταγράφεται για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην πυρόπληκτη ζώνη της Αρχαίας Ολυμπίας, αφού σήμερα αναμένεται στην Ηλεία εκπρόσωπος του «WE4ALL», Μη Κερδοσκοπικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού και αναγνωρισμένου συνεργάτη του ΟΗΕ για τις αναδασώσεις, για να συζητήσει με τον δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο τη φόρμουλα συνεργασίας, η οποία προβλέπει την ενεργό συμμετοχή του Οργανισμού στην αναδάσωση, τη δενδροφύτευση και την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο εκ των ιδρυτών του Οργανισμού, Γιάννης Ηλιόπουλος, η πρόθεσή του είναι να συμβάλει στην αναδάσωση του δασικού πλούτου της Αρχαίας Ολυμπίας με τη φύτευση 10.000 δένδρων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από την πλευρά του δήμου ή του Δημοσίου γενικότερα.

«Θέλω καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαστε εργολάβοι. Θέλουμε να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο έργο στην Αρχαία Ολυμπία, το οποίο θα είναι αποκλειστικά δική μας χορηγία. Θα προσφέρουμε ως χορηγία περίπου 10.000 δέντρα για φύτευση και επίσης επιθυμούμε να υλοποιήσουμε και ενημερωτικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός που έχει ιδρύσει, διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία.

«Έχουμε υλοποιήσει ανάλογα προγράμματα σε άλλους 40 δήμους, μεταξύ αυτών στην Βόρεια Εύβοια και στην Αττική. Είμαστε αναγνωρισμένοι συνεργάτες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά τις αναδασώσεις. Το ενδιαφέρον μας για την αρχαία Ολυμπία προέκυψε μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, όταν μας προσέγγισαν τοπικοί επιχειρηματίες για να στηρίξουμε τον νομό. Εμείς το συζητήσαμε με τις εταιρίες που μας υποστηρίζουν και αποφασίσαμε ότι θα στηρίξουμε την περιοχή», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι σήμερα θα μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία για να συζητήσει περαιτέρω λεπτομέρειες του εγχειρήματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος