FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση λόγω… Πατρών-Πύργου για τον αγωγό ύδρευσης

Ημερομηνία: 20-12-2023 | Συντάκτης:

-Δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας το αίτημα του αναδόχου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της κατασκευής του αγωγού που συνδέει τη Δεξαμενή στο Γεράκι του δήμου Ήλιδας με τον υδατόπυργο ύδρευσης της Αμαλιάδας ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ύστερα από σχετικό αίτημα του αναδόχου, λόγω εμπλοκής του έργου με την κατασκευή της Πατρών-Πύργου.

Όπως αναφέρει η εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ήλιδας, ενώ επιλύθηκαν τα προβλήματα που αφορούσαν στη διέλευση του αγωγού μέσα από ιδιοκτησίες και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του πρώτου τμήματος της μελέτης, προέκυψε ζήτημα τροποποίησης της μελέτης του έργου στο δεύτερο τμήμα τη διέλευσης του αγωγού.

Επειδή υπάρχει υφιστάμενο τεχνικό της Ολυμπίας Οδού και δημιουργεί επισφάλειες στην κατασκευή της προβλεπόμενης στη μελέτη όδευσης του αγωγού, η ανάδοχος εταιρεία έχει στείλει έγγραφο από τις 27 Ιουνίου στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ ΚΣΕΣΠ) με κοινοποίηση στην κοινοπραξία ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ και στην ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ζητώντας να επιβεβαιωθεί ότι πράγματι δεν είναι εφικτή η κατασκευή του τμήματος του αγωγού σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδρομή στα συμβατικά τεύχη του έργου και να τους προταθεί εναλλακτική ή εναλλακτικές διαδρομές, που δεν θα εμπλέκονται με το κατασκευαστικό αντικείμενο της Ολυμπίας Οδού, αλλά θα μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο και να καταστεί άρτιο και λειτουργικό, μέσα στα χρηματοδοτικά πλαίσια που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία.

«Πλην όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Συνεπώς η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εκτέλεση εργασιών που συσχετίζονται με τις ανωτέρω συνθήκες, δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα της ανάδοχου εταιρείας. Για τους ανωτέρω λόγους η υπηρεσία μας προτείνει να δοθεί παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου με αναθεώρηση, μέχρι τις 31/12/2023. Με την έγκριση της ανωτέρω παράτασης δεν τροποποιείται το συμβατικό οικονομικό αντικείμενο», αναφέρει το αίτημα του αναδόχου, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, με την επισήμανση ότι οι παρατάξεις Χριστοδουλόπουλου, Κράλλη και ο κ. Ζαχαρόπουλος δήλωσαν παρών, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε λευκό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος