FOLLOW US: facebook twitter

Εξάμηνη παράταση για το καταφύγιο αδεσπότων

Ημερομηνία: 20-12-2023 | Συντάκτης:

-Ομόφωνη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Για έξι μήνες παρατάθηκε η σύμβαση μίσθωσης του χώρου που φιλοξενεί αδέσποτα στη Δαφνιώτισσα του δήμου Ήλιδας, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Όπως ανέφερε στην εισήγησή του το Τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Διοίκησης & Πρόνοιας, η σύμβαση για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων έληξε στις 26 Νοεμβρίου και κρίνεται αναγκαία η παράτασή της επειδή ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αυξάνεται συνεχώς και δεν υπάρχει άλλος χώρος, προς το παρόν, για τη φιλοξενία και φροντίδα τους.

Αν και η αρχική πρόταση ήταν για τριετή παράταση, δηλαδή ως το 2026, η παράταξη του νέου δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ζήτησε τη μείωση του χρόνου παράτασης σε έξι μήνες για να ψηφίσει την πρόταση, ώστε να μη δεσμευτεί η νέα δημοτική αρχή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το αίτημα που έγινε δεκτό από το προεδρείο και, κ0ατόπιν τούτου, το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της παράτασης της σύμβασης μίσθωσης του ακινήτου, με σκοπό τη στέγαση και τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων. Πρόκειται για χώρο στη θέση Φακίστρα της τοπικής κοινότητας Δαφνιώτισσας με έκταση 4.011,33 τ.μ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος