FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση για την ανάπλαση των αποθηκών στη Γαστούνη

Ημερομηνία: 05-02-2024 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Πηνειού η εισήγηση Καστρινού

Παράταση ως τις 14 Μαΐου του 2024 πήρε η ολοκλήρωσης της αξιοποίησης και της διαμόρφωσης των αποθηκών του ΑΣΟ στη Γαστούνη σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων, μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων & Δραστηριοτήτων Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Αγροτικής Παραγωγής, καθώς το δημοτικό συμβούλιο Πηνειού ενέκρινε το σχετικό αίτημα του αναδόχου.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός, θέτοντας υπόψη του συμβουλίου το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών   υπηρεσιών Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας του Δήμου, η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου κρίνεται αναγκαία, διότι αφενός η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εγκρίνει μειωμένο κατά 135 ημέρες χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης (31.12.2023 αντί για 14.05.2024)  και αφετέρου έχουν διαπιστωθεί συνεχόμενες  καθυστερήσεις στην χρηματορροή και εξόφληση των λογαριασμών του συγκεκριμένου έργου.Τη σύμφωνη γνώμη του για την παράταση προθεσμίας του έργου εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Γαστούνης κ. Ιωάννης Καράμπελας.

Η ταυτότητα του έργου

Η ανάπλαση των αποθηκών του ΑΣΟ στη Γαστούνη είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθούν στην Ηλεία, καθώς στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου βασισμένου σε σύγχρονες προδιαγραφές, που θα εξυπηρετήσει την πολιτιστική και αγροτική δραστηριότητα του ηλειακού Κάμπου.

Το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου ελληνικών αγροτικών και μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων, καθώς τη φιλοξενία δραστηριοτήτων των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αγροτικής παραγωγής.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη, οι εργασίες διαμόρφωσης στις αποθήκες και στον αύλειο χώρο έχουν ως στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή τους, καθώς και την ανανεωμένη πολυχρηστικότητα των χώρων. Θα αξιοποιηθούν τόσο το κτίριο των έξι πρώην αποθηκών ΑΣΟ όσο και το διώροφο κτίριο και ο αύλειοςχώρος. Βασική παράμετρος του έργου είναι η διασφάλιση της ανεμπόδιστης αυτόνομης και ασφαλούς διακίνησης των ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο ή εμποδιζόμενων ατόμων, στο πλαίσιο της εναρμόνισης με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Η παρέμβαση αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νέας περιοχής ενδιαφέροντος ώστε να μετατραπεί σε τοπικό τουριστικό πόλο έλξης με ιδιαίτερη αστική πολυλειτουργικότητα μέσω της διατήρησης του χαρακτήρα των κτιρίων και της δυνατότητας αξιοποίησης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων για τη διενέργεια πάσης φύσεως εκδηλώσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia