FOLLOW US: facebook twitter

Παραμένουν για 5 χρόνια Μουσειολογία και Γεωπονία-Σχολή Αρχαιολογίας στην Ολυμπία!

Ημερομηνία: 01-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα
-Ραγδαίες εξελίξεις για Πανεπιστήμιο στην Ηλεία-Αποφασιστικές κινήσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
-Αναμένονται σήμερα επίσημες ανακοινώσεις

Ραγδαίες και μάλιστα επί του…  πιεστηρίου, είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τις Πανεπιστημιακές σχολές, αφού μετά την κοινή επιστολή όλων των φορέων του νομού προς τον Πρωθυπουργό για να παρεμποδίσει τον αποκλεισμό της Ηλείας από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη, πριν αλέκτωρ λαλήσαι, ήρθαν τα ευχάριστα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβανόμενος το δίκαιον του αιτήματος σύσσωμου του Ηλειακού λαού έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από την φωνή των εκπροσώπων του, χθες το βράδυ και αφού μελέτησε την επιστολή συγκάλεσε  έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ, Χρήστος Μπούρας και απαίτησε αλλαγή πλεύσης!  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όχι μόνο ζήτησε να παραμείνουν στα μηχανογραφικά των πέντε  επόμενων ετών το τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο και το τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, αλλά δεσμεύτηκε για την οικονομική ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πατρών έτσι ώστε να εξοπλίσει περαιτέρω τα δύο Πανεπιστημιακά τμήματα και να τα στελεχώσει με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό. Παράλληλα όπως θα ανακοινωθεί σήμερα και επισήμως, θα δημιουργηθούν δύο φοιτητικές εστίες, μια στον Πύργο και μια στην Αμαλιάδα με την κατάλληλη διαμόρφωση δύο ξενοδοχείων δυναμικότητας διαμονής 200 φοιτητών, για να γίνουν περισσότερο ελκυστικά σε υποψήφιους φοιτητές.

Σχολή Αρχαιολογίας στην Αρχαία Ολυμπία στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ

Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, υπάρχει μια ακόμα πιο ελπιδοφόρα συνέχεια, αφού σήμερα συγκαλεί νέα σύσκεψη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  προκειμένου να ζητήσει την δημιουργία Σχολής Ιστορίας, Αρχαιολογία και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών με έδρα την Αρχαία Ολυμπία για να αξιοποιηθεί το πολιτισμικό υπόβαθρο της περιοχής έτσι ώστε η Ολυμπία αλλά και όλη η Ηλεία να μετατραπεί σύντομα σε Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό κι επειδή το σχέδιο αυτό ο Πρωθυπουργός το επεξεργάζεται καιρό, έχει ήδη έρθει σε επαφή με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, που μπορεί προσωρινά και μέχρι ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας να αποκτήσει δικές του υποδομές, να διαθέσει η ΔΟΑ τις  δικές της εγκαταστάσεις που είναι υπερπλήρεις για να φιλοξενήσει το νέο αυτό εγχείρημα, σε πρώτη φάση για 100 φοιτητές. Μάλιστα για τον σχεδιασμό αυτό ενημέρωσε και τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ στην συνάντηση που είχαν προχθές το βράδυ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει και η ΔΟΕ από την πλευρά της μια τέτοια προοπτική έτσι ώστε η Αρχαία Ολυμπίας να λάβει αυτό που της αξίζει ενισχύοντας την  διεθνή φυσιογνωμία της μέσα σε ένα νέο Ακαδημαϊκό περιβάλλον. Σήμερα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους του Πρωθυπουργού για τις θετικές αυτές  εξελίξεις στην Ηλεία. Βεβαίως, μεχρι τις επίσημες ανακοινώσεις, κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί η εμπειρία μας, αυτό επιβάλλει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος