FOLLOW US: facebook twitter

Παραλήρημα κλεισούρας…

Ημερομηνία: 07-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα

Γράφει ο Σπύρος Λαμπρινός


Έχουμε ένα πρόβλημα, τον κορονοϊό και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε το εμβόλιο και τις επιστημονικές γνώσεις να το λύσουμε. Δύο χρόνια τώρα και είμαστε σχεδόν στην ίδια κατάσταση, Τι φταίει;

Κατά την γνώμη μου ο ανορθολογισμός που βασιλεύει και περιλαμβάνει πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας και στηρίζεται σε πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες δογματικές απόψεις και ενισχύεται από τους πολιτικάντηδες που αντί να τους παροτρύνουν τους αρνητές σε εμβολιασμό προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν εκλογικά.

Ο πραγματικός αγώνας που γίνεται είναι να πεισθεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει το σύνολο των επιστημονικών γνώσεων στο μέτωπο της πανδημίας- σωστά και δίκαια μέτρα, ενίσχυση των υγειονομικών δομών- και όλοι μαζί να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν. Ας υποθέσουμε ότι τα καταφέρνουμε, τελειώσαμε; Δυστυχώς ΟΧΙ!

Γιατί βασιλεύει ο απόλυτος ανορθολογισμός. Η κοινωνία είναι παγκοσμιοποιημένη και όσο υπάρχουν περιοχές ανεμβολίαστων θα παράγουν μεταλλάξεις που θα αχρηστεύουν τα εμβόλια. Η επιστημονική γνώση για παγκόσμιο εμβολιασμό  -που είναι και η λύση της πανδημίας- δεν εφαρμόζεται γιατί το εμβόλιο ευρίσκεται στα χέρια μιας δράκας μαυραγοριτών (μερικοί μάλιστα έσπευσαν να τους ευχαριστήσουν) οι οποίοι στηριζόμενοι στο δόγμα της αγοράς, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, έχουν εμπορευματοποιήσει την παγκόσμια υγεία , και θησαυρίζουν ΚΑΙ δυστυχώς έχουν τους πολιτικούς υποστηριχτές τους.

ΕΤΣΙ στον Π.Ο. Υ και τον ΟΗΕ δεν περνά η πρόταση για δωρεάν χρήση της πατέντας, προς διευκόλυνση των πτωχών χωρών. Χώρες , όπως η Γερμανία, δυστυχώς, την ακολουθούμε και εμείς, αρνούνται, με την δικαιολογία, ότι θίγονται τα κέρδη των εταιρειών (ΑΧ καπιταλισμέ με ανθρώπινο πρόσωπο) και όσο ισχύει αυτό , ο κορονοιός θα είναι εδώ , θα μας ταλαιπωρεί και μόνο η ανοσία της αγέλης θα τον τερματίσει. Συμπερασματικά, λοιπόν, θεωρώ ότι το πρόβλημα μας δεν είναι ο ανορθολογισμός των αρνητών του εμβολιασμού, αλλά ο γενικότερος ανορθολογισμός μας.

Σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία , οι πανδημίες, όπως και βασικότερα άλλα, ρύπανση και κλιματική αλλαγή, ανισότητες και πανδημίες πείνας , οικονομικές κρίσεις, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς , ΟΣΟ πιστεύουμε ότι το νεοφιλελεύθερο δόγμα, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ και τα ΠΑΝΤΑ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ και αρνούμαστε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα είμαστε σε μία διαρκή πανδημία κινδύνων.

Υ.Γ. Ο αρνητής εμβολίου στηρίζεται σε κάποιο γεγονός που μπορεί να αποδείξει π.χ δεν έχει νοσήσει ανεμβολίαστος, ο αποδεχόμενος την καπιταλιστική λειτουργία στηρίζεται και αυτός σε κάποιο γεγονός που μπορεί να αποδείξει π.χ ανάπτυξη, και οι δύο όμως πάνω στο ανορθολογισμό τους δεν βλέπουν τις γενικότερες επιπτώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος