FOLLOW US: facebook twitter

Παραλίγο ατύχημα με πτώση πεύκων στα Μακρίσια

Ημερομηνία: 17-01-2024 | Συντάκτης:

Επενέβη άμεσα η Πολιτική Προστασία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Παρ’ ολίγον να εξελιχθεί σε τραγωδία η πτώση πεύκου ύψους 30 μέτρων περίπου χθες το πρωί στα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς λίγα μέτρα πιο πίσω διέσχιζε τον δρόμο ένα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου πρόλαβε και φρέναρε για να μη συγκρουστεί με τον κορμό.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Γριβάκης, η προχθεσινή κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην αγροτική οδοποιία και σε ορισμένες αγροτικές καλλιέργειες, ενώ είχε σαν αποτέλεσμα και την πτώση του πεύκου.

«Ευτυχώς η πτώση των πεύκων δεν προκάλεσε κάποιο ατύχημα. Ειδοποίησα άμεσα την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία του δήμου και λίγο αργότερα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία καθώς απομακρύνθηκαν τα πεύκα, με τη βοήθεια και ορισμένων κατοίκων των Μακρισίων, οι οποίοι έσπευσαν να συνδράμουν», τόνισε και πρόσθεσε ότι μόλις κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα, θα γίνει και η συνολική καταγραφή των ζημιών.

«Με μια πρώτη εικόνα και ενημέρωση που έχουμε, φαίνεται πως έχουμε κάποια προβλήματα στην αγροτική οδοποιία και μάλλον σε μερικές αγροτικές καλλιέργειες των Μακρισίων. Είμαστε σε εγρήγορση για την καταγραφή όλης της ζημιάς», ανέφερε.

Στο σημείο βρέθηκε έπειτα και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Δάγκαρης, ο οποίος επέβλεψε τις εργασίες απομάκρυνσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος