FOLLOW US: facebook twitter

Παραιτήθηκαν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

Ημερομηνία: 08-02-2023 | Συντάκτης:

Ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα στην κατάληψη των σπουδαστών στο κτίριο Τσίλερ ότι σύσσωμο το καθηγητικό σώμα του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκε.

Παραιτήθηκαν -αφού εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν δώσει στην Κυβέρνηση ζητώντας «σαφείς αποδείξεις» απόσυρσης των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων από το διάταγμα- οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά στη συγκέντρωση στο κτίριο Τσίλλερ από τους σπουδαστές.

Με την Κυβέρνηση για ακόμη μία φορά να κωφεύει στον πολυήμερο αγώνα τους, ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα στην κατάληψη των σπουδαστών στο κτίριο Τσίλερ ότι σύσσωμο το καθηγητικό σώμα του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκε.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση με το σκεπτικό τους.

Οι καλλιτέχνες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν ανυποχώρητα τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική απαξίωση των σπουδών τους.

Μετά την κατάληψη της δεύτερης σκηνής του Εθνικού στο Rex επί της Πανεπιστημίου, οι καλλιτέχνες συνέχισαν με κινητοποιήσεις τους στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου έκαναν συμβολική κατάληψη ενώ κατόπιν οι καλλιτέχνες οδηγήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Τετάρτη έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία κόντρα στο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σπουδές.

Πηγή: rosa.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος