FOLLOW US: facebook twitter

Παραίτηση Βαρουξή μετά τη νέα έλλειψη απαρτίας – Δεν συνεδρίασε ούτε προχθές το δημοτικό συμβούλιο Πύργου

Ημερομηνία: 22-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”95207″ img_size=”full”][vc_column_text]Άκαρπη απέβη για μία ακόμα φορά η πρόσκληση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου προχθές το βράδυ στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, αφού δεν κατέστη δυνατή η παρουσία 11 συμβούλων για να υπάρξει απαρτία και να συζητηθούν μείζονα θέματα που περιελάμβανε η ημερήσια διάταξη.

Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη φορά που δεν κατάφερε να συνεδριάσει το Συμβούλιο, γεγονός που προκάλεσε φανερή δυσαρέσκεια και οδήγησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, κ. Λεωνίδα Βαρουξή, να ζητήσει τον λόγο από τον δήμαρχο Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δημ. Μεσσαλά, και να θέσει την παραίτησή του στη διάθεσή του, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του στο ΔΛΤΠ.

«Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες για το λιμάνι αυτό έδωσα 4 χρόνια όλες μου τις δυνάμεις και για το θέμα της φύλαξης ζήτησα τη βοήθεια του Ιδρύματος Λάτση από τον περασμένο Νοέμβριο προκειμένου να παραμείνει ασφαλές με τη δική τους προσφορά – δωρεά. Μετά από έναν χρόνο σχεδόν νιώθω εκτεθειμένος απέναντί τους καθότι διαπιστώνω ότι είναι μάταια κάθε προσπάθεια έγκρισης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, ώστε να μπορεί να δοθεί άμεσα η φύλαξη σε πιστοποιημένη εταιρεία, κάτι που έγινε σε άλλα τουριστικά λιμάνια την ιδία περίοδο.Είναι θέμα αξιοπρέπειας για μένα να θέσω την παραίτησή μου στον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και εύχομαι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας δεσμευόμενος παράλληλα να βοηθήσω όπου μου ζητηθεί σε όποιον αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση.Βέβαια εκφράζω στον νέο δήμαρχο την εκτίμησή μου ότι αν δεν μετακομίσει ως υπηρεσία το ΔΛΤΠστο Δημαρχείο, λύση δεν πρόκειται να βρεθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων εκφράζοντας  την ικανοποίησή του για την παρουσία του νεοεκλεγέντος δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου και του  Αντώνη Καράμπελα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί συκοφαντίες σε θέματα διαχείρισης και διοίκησης, χαρακτηρίζοντας τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου χωρίς το απαραίτητο προσωπικό ως αξεπέραστο πρόβλημα. «Οι καταγγελίες χρειάζονται αποδείξεις και οι συκοφαντίες ντελάληδες», είπε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη φύλαξη για πρώτη φορά στα χρονικά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου να έχει ολοκληρωθεί και να υπάρχει και πάλι πρόβλημα στη συγκρότηση επιτροπών από το δήμο.

Στη συνέχεια ο νυν δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης «Έργο Πολιτών» Αντώνης Καράμπελας στις σύντομες τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι το λιμάνι του Κατακόλου «θα πρέπει να το προφυλάσσουμε και να προτάσσουμε το θέμα της ασφάλειας με διαχρονικό τρόπο και όχι περιστασιακά», ενώ από την πλευρά του κ. Λιατσή η παραίτηση δεν έγινε δεκτή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot