FOLLOW US: facebook twitter

Παραίτηση, αυτονόμηση και στο βάθος… νέα παράταξη

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:

Αποχώρηση Σωτ. Παπαηλιού με αιχμές από την παράταξη Γεωργιόπουλου

Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Αλυσιδωτές εξελίξεις πυροδοτεί στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας η απόφαση του Σωτήρη Παπαηλιού να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της πλειοψηφίας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, έχει αποφασίσει να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2023.

Όπως έχουμε γράψει και σε πρόσφατο ρεπορτάζ, ο κ.Παπαηλιού έχει δεχθεί από τις αρχές του έτους κρούση για να συγκροτήσει δικό του συνδυασμό, με στόχο να διεκδικήσει τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην προσεχή κάλπη του Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπειτα από ώριμη σκέψη, φέρεται να έχει αποφασίσει να το πράξει, για αυτό και επισημοποίησε την απόσχισή του από την παράταξη του δημάρχου Γ. Γεωργιόπουλου και την παραίτησή του από το αξίωμα στο οποίο είχε εκλεγεί το 2019 ως πρότασή του.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην επίσημη δήλωση ανεξαρτητοποίησης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο υπαναχώρησης, αφού χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά της σημερινής δημοτικής αρχής.

«Οι αρχές μου, η μέχρι σήμερα διαδρομή μου και η γενικότερη άποψή μου για το πώς πρέπει να λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση, επιπλέον γιατί το τελευταίο διάστημα χάθηκε κάθε σεβασμός σε θεσμούς και ανθρώπους, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω με την παράταξη “ΟΛΥΜΠΙΑ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ”.Ανεξαρτητοποιούμαι από την ανωτέρω παράταξη και ταυτόχρονα δηλώνω την παραίτησή μου από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πλέον η… τράπουλα ανακατεύεται για τα καλά, αφού πρόκειται για ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στην παράταξη Γεωργιόπουλου, που αναδιαμορφώνει τα δεδομένα ως προς τους διεκδικητές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ο Γιάννης Αλεξανδρόπουλος και ο Χάρης Σπηλιόπουλος (έχει επίσης διατυπώσει ηγετικές φιλοδοξίες) από την ίδια παράταξη.

Σε ό,τι αφορά το μπλοκ της αντιπολίτευσης, όλα δείχνουν πως ο Θύμιος Κοτζιάς δεν θα διεκδικήσει ξανά τον δήμο και ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Παναγιωτόπουλος έχει αποφασίσει να ιδρύσει νέο συνδυασμό, τον οποίο πιθανότατα θα στηρίξει και η παράταξη Αηδόνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος