FOLLOW US: facebook twitter

Παράδοση-παραλαβή στον δήμο Ήλιδας: Παρέλαβε με επιφύλαξη ο Γιάννης Λυμπέρης

Ημερομηνία: 02-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτική

Από τον απερχόμενο δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, παρέλαβε την Παρασκευή το μεσημέρι, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης που επισήμως ανέλαβε τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου και  τυπικά από σήμερα θα εγκατασταθεί στο δημαρχείο. Πριν την παράδοση- παραλαβή ο κ. Λυμπέρης και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που τον συνόδευαν επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του δήμου και είχαν σύντονη συνομιλία με τους υπαλλήλους.

Η παράδοση- παραλαβή πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο παρουσία  των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων Ευάγγελου Χριστοφόρου, Αβραάμ Μπούρα και Βασίλη Ζαχαρόπουλου και των απερχόμενων αντιδημάρχων και προέδρων Ρούλας Γκουβίτσα, Κώστα Τσεριώνη, Παναγιώτη Μαυρίκου και Μάκη Παπαγιαννόπουλου, οι οποίοι επανεξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Λυμπέρης κατά την παραλαβή εξέφρασε την επιφύλαξή του, καθώς όπως είπε απουσιάζουν οι ισολογισμοί των ετών 2016-2017 και 2018, γι’ αυτό και η υπογραφή του ήταν με επιφύλαξη, ευχόμενος να είναι όλα καλά.

Επανέλαβε την θέση του ότι στον δήμο δεν περισσεύει κανείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που θεωρεί ότι δεν θα μπορέσουν να συνεισφέρουν κάπου και δεν θα συμπεριληφθούν από τον ίδιο.

Τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή δεν θα αφήσει τίποτα να ξεφύγει από τον έλεγχό της, επισημαίνοντας ότι έχει μεγάλα θέματα να αντιμετωπίσει στον δήμο όπως είναι το μέχρι πρότινος ΤΕΙ το οποίο τώρα έχει μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο, πλην όμως η έδρα του βρίσκεται στο Μεσολόγγι. «Η έδρα της φυτικής παραγωγής πρέπει να επιστρέψει στην Αμαλιάδα. Η έδρα είναι εδώ» είπε χαρακτηριστικά.

Έθεσε επίσης το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το οποίο πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητά του και να απομακρυνθεί κάθε σκέψη υποβάθμισής του.

Υπογράμμισε ότι ο δήμος Ήλιδας θα είναι ‘παρών’ σε όλες τις διεκδικήσεις, άλλωστε όπως είπε από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει έτοιμος να συνεισφέρει αλλά η απερχόμενη δημοτική αρχή επέλεξε να χαράξει μία άλλη πορεία.

Απευθυνόμενος στον κ. Χριστοδουλόπουλο του επεσήμανε ότι η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής θα έχουν πλέον υπερ-αρμοδιότητες και τον κάλεσε να επιλέξει και να προτείνει πρόσωπα από την μείζονα μειοψηφία που θα μετέχουν σε αυτές, τα οποία θα έχουν διαθέσιμο χρόνο και δεν θα σημειώνουν απουσίες.

Χρ. Χριστοδουλόπουλος: «Σας παραδίδω έναν δήμο σε πλήρη εξυγίανση»

Έτσι, με την  παράδοση του ταμείου του δήμου Ήλιδας ολοκληρώθηκαν προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες του απερχόμενου Δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου προς τον νεοεκλεγή Δήμαρχο κ. Γιάννη Λυμπέρη  Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη παράδοση, μεταξύ άλλων:

“Κύριε Δήμαρχε,

Σήμερα λαμβάνω την τιμή να σας παραδώσω έναν Δήμο που καμιά σχέση δεν έχει με αυτόν που παρέλαβα.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που παραδίδω απόπερατωμένα τα ημιτελή έργα που παρέλαβα, όπως -επίσης- και τα ταμεία του Δήμου με αποθεματικό και σε πλήρη εξυγίανση.

Επιπλέον, όλα τα παρελθόντα χρέη είναι ρυθμισμένα, ενώ ως νέα Δημοτική Αρχή έχετε το προνόμιο να έχουν δημοπρατηθεί ή να είναι έτοιμα προς δημοπράτηση έργα συνολικού προϋπολογισμού 85.000.000€.

Εμείς ως δημοτική παράταξη από τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης θα είμαστε οι θεματοφύλακες αυτού του μεγάλου έργου που συντελέσαμε ή έχουμε ξεκινήσει, αλλά και των χρηματοδοτήσεων που έχουμε εξασφαλίσει.

Όσον αφορά στο ταμείο που σας παραδίδουμε σήμερα, θα παρατήρησετε ότι καταφέραμε αύξηση των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη κατά 720.000€, χωρίς να χρειαστεί κατά την πενταετία αύξηση των δημοτικών τελών, όπως επισης ότι ο Δήμος μας έχει πλέον πιστοληπτική ικανότητα που δεν είχε το 2014.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας, προς όφελος των δημοτών. Εμείς θα είμαστε δίπλα σε ό,τι είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση”.

Αμέσως μετά, ο κ. Χριστοδουλόπουλος παρέδωσε στον κ. Λυμπέρη υπόμνημα με τα έργα τις τελευταίας πενταετίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος