FOLLOW US: facebook twitter

Παραδόθηκε το έργο της παράκαμψης «Δάφνη – Κεραμιδιά»

Ημερομηνία: 20-05-2016 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

keramidia1

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί

Ένα σημαντικό έργο, πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Ηλείας, η παράκαμψη Δάφνης – Κεραμιδιάς που συνδέει την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου με την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως (πρώην «111») διαμέσου της Αμαλιάδας, παραδόθηκε χθες προς χρήση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουν με την ένταξή τους στη νέα προγραμματική περίοδο τα τμήματα που απομένουν έως την Ε.Ο. 111 με προτεραιότητα το τμήμα έως το Σιμόπουλο. Να σημειωθεί πως η τμηματική κατασκευή του δρόμου που ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα καθώς συνδέει δύο εθνικές οδούς, έχει ξεκινήσει προ 25ετίας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 7.165.118,46 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Κατσιφάρας: «Δεν πετάμε λευκή πετσέτα»
«Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας των οδηγών που κινούνται σε αυτούς τους δρόμους, αλλά κυρίως να συνδέσουμε τα χωριά της περιοχής με τον κεντρικούς οδικούς άξονες Πάτρα – Τρίπολη και Πάτρα – Πύργος» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «μια τέτοια παρέμβαση είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς θα εξαλείψει τους κινδύνους και τις όποιες καθυστερήσεις». Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που συνεχίζεται με έργα και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, στην Αχαΐα, στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία, ώστε να θωρακιστεί η οδική ασφάλεια τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: «Καθημερινά μαχόμαστε, με τα όποια προβλήματα, εν μέσω κρίσης, να συντηρήσουμε εμείς δρόμους που ήταν παρατημένοι εδώ και πολλά χρόνια. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε, για τα οδικά μας δίκτυα». Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε πως είναι σημαντικό να γίνει αγώνας για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για το τμήμα που απομένει έως την Ε.Ο. 111 σε δύσκολες εποχές για τη χώρα, σχολιάζοντας πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έριξε λευκή πετσέτα αλλά με συνέχεια και ευθύνη θα βγάλει σε πέρας το έργο της. Ακόμα αναφέρθηκε στα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου της Ηλείας με την Ε.Ο. 111 και επίσης στα βόρεια και τα νότια του νομού. Τόσο ο κ. Κατσιφάρας όσο και ο κ. Γεωργιόπουλος ευχαρίστησαν τους διοικητικούς παράγοντες των αρμοδίων υπηρεσιών για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

keramidia

Γεωργιόπουλος: Σε αναζήτηση πόρων
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σημείωσε πως «έγινε μια ουσιαστική παρέμβαση και χαράχθηκε νέος δρόμος ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοικοι μιας ιδιαίτερης και σημαντικής περιοχής της Ηλείας, όπως είναι η Πηνεία, και να αναπτυχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή. Προχωράμε στην εκπόνηση δύο ακόμα μελετών για δυο τμήματα του ίδιου δρόμου, διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις για την υλοποίησή τους». Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε πως το έργο αυτό έχει ως στόχο να βγάλει από την απομόνωση τους δημιουργικούς κατοίκους της περιοχής. Συμπλήρωσε πως γίνεται προσπάθεια για αναζήτηση πόρων για την υλοποίηση και των υπόλοιπων τμημάτων.
Στην αυτοψία στο σημείο μαζί με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γεωργιόπουλο, βρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Μητρόπουλος και Μανώλης Αγιομυργιαννάκης , ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, τοπικοί εκπρόσωποι, ο προϊστάμενος Μιχάλης Καλογερόπουλος και διευθυντικά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας κ.α.

Χριστοδουλόπουλος: Σημαντική ημέρα για το δήμο Ήλιδας
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος χαρακτήρισε ως σημαντική την ημέρα αυτή λόγω του ότι γίνεται ένα ακόμα βήμα διασύνδεσης της Αμαλιάδας με την ενδοχώρα και την Πηνεία. « Το έργο αυτό λύνει σοβαρότατα προβλήματα. Είναι ένα έργο που έχει ξεκινήσει προ 25 ετών στο τμήμα Αμαλιάδα – Χάβαρι. Στόχος μας είναι αυτός ο δρόμος από την Αμαλιάδα έως την ΕΟ 111 να ολοκληρωθεί στο σύνολό του. Προχωρούν και οι μελέτες της παράκαμψης Χαβαρίου και του τμήματος Εφύρας – Σιμόπουλου. Με τη συνεργασία όλων ελπίζω τα τμήματα αυτά να κατασκευαστούν με το επόμενο ΕΣΠΑ. Είναι ένας δρόμος που συνδέει το αστικό κέντρο με την ενδοχώρα και πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό να φέρουμε πιο κοντά τις δύο περιοχές με ασφάλεια. Πιστεύω πως στα επόμενα πέντε χρόνια τουλάχιστον τα δύο πρώτα κομμάτια θα έχουν οριστικοποιηθεί. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες αποστάσεις και χρόνοι πρόσβασης από την ενδοχώρα στο αστικό κέντρο. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα για το σκοπό αυτό» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Το έργο
Το έργο αφορά την κατασκευή του τμήματος Δάφνη – Κεραμιδιά (παραλλαγή από ΧΘ: 0+270 έως ΧΘ: 4+889,90) της Επαρχιακής οδού Δάφνη – Ε.Ο. 111, συνολικού μήκους 5,43 χιλιομέτρων, μαζί με τα υπόλοιπα προβλεπόμενα υποέργα. Με την κατασκευή αυτού του έργου επιτυγχάνεται η βελτίωση των συνθηκών της διαμπερούς κυκλοφορίας της οδού Δάφνη – Κεραμιδιά, καθώς και  η βελτίωση της σύνδεσης των οικισμών της Δάφνης, του Κρυονερίου, της Κεραμιδιάς και της Δαφνιώτισσας. Το έργο προβλέπει την κατασκευή της οδού «Δάφνη – Κεραμιδιά» από τη ΧΘ: 0+270 έως την ΧΘ: 4+889,90, ήτοι μήκος 4.619,90 μέτρα, της οδού αποκατάστασης σύνδεσης στον οικισμό της Δάφνης που αποτελεί παραλλαγή της υφιστάμενης οδού από και προς τον οικισμό, σε μήκος 407,85 μέτρων και της οδού προς Κρυονέρι και την οδό Κεραμιδιά – Δαφνιώτισσα που αποτελούν αποκατάσταση του υφιστάμενου τοπικού οδικού δικτύου για τη σύνδεση των οικισμών, σε μήκος 153,50 μέτρων και 300,00 μέτρων αντίστοιχα, καθώς και την κατασκευή των οδών αποκατάστασης της σύνδεσης της παλαιάς επαρχιακής οδού από και προς τον οικισμό Δάφνης και της Δημοτικής οδού από και προς τον οικισμό Δαφνιώτισσα, σε μήκος 77,35 μέτρων και 171,47 μέτρων αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ