FOLLOW US: facebook twitter

Παραχωρείται το «Παρά Θίν’ Αλός» στη Ζαχάρω

Ημερομηνία: 28-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

Ανοιχτό διαγωνισμό προκήρυξε η ΕΤΑΔ για το άλλοτε δημοφιλές τουριστικό περίπτερο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Η επιστροφή του θρυλικού «Παρά Θίν’ Αλός» είναι ο μεγάλος στόχος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), καθώς πριν από μερικές ημέρες προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του άλλοτε δημοφιλούς τουριστικού περιπτέρου στην παραλία της Ζαχάρως.

Ο διαγωνισμός αφορά την παραχώρηση του κτιρίου που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικού εμβαδού 1.22.3,65τμ. το οποίο προσφέρεται για να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά προτίμηση με τουριστική χρήση, καθώς υπάρχει επίσης αποθηκευτικός χώρος και βοηθητικό κτίσμα-αναψυκτήριο.

Η τιμή εκκίνησης του ετήσιου μισθώματος είναι 36.800 ευρώ και ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 10 Ιανουαρίου του 2024. Ωστόσο, διευκρινίζεται πως η έκδοση όλων των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων για τη λειτουργία του μισθίου θα αποτελέσει υποχρέωση του μισθωτή, όπως και οι απαιτούμενες εργασίες ανακαίνισης, αποκατάστασης, επισκευής και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, δίχως τη δυνατότητα συμψηφισμού με το μίσθωμα.

Η παραχώρηση θα είναι δεκαετής με δυνατότητα παράτασης για άλλα δέκα χρόνια, εφόσον ο μισθωτής είναι συνεπής στις συμβατικές του υποχρεώσεις και μετά από επανεκτίμηση του μισθώματος που θα πραγματοποιηθεί από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εκτιμητή, επιλογής της ΕΤΑΔ.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο διαγωνισμός είναι σε μεγάλο βαθμό στα πρότυπα της πρότασης που είχε καταθέσει ο δήμος Ζαχάρως προς την ΕΤΑΔ, για να απεμπλακεί η διαδικασία από τυχόν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ή και καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν από τον φόρτο εργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΤΑΔ και να συντομευθεί ο χρόνος επαναλειτουργίας του «Παρά θίν’ αλός», καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες θα συνδράμουν κατά προτεραιότητα

ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απαιτούμενοι χρόνοι για την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάθεσης επισκευής και εκσυγχρονισμού του».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia