FOLLOW US: facebook twitter

ΠΑΟ Βάρδας: Βατό πρόγραμμα, αλλά χωρίς περιθώρια…

Ημερομηνία: 21-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι αντίπαλοί του τις επτά τελευταίες αγωνιστικές

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο ΠΑΟΒ ηττήθηκε στα Μέγαρα από τον Πανελευσινιακό με 2-0 και μετά από αρκετό καιρό υποχώρησε εντός της ζώνης του υποβιβασμού, δύο βαθμούς πίσω από την 11η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής (εκεί βρίσκεται τώρα η Μαρκό) και τρεις από την 10η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή (ισοβαθμούν σε αυτή Μύκονος και Αφάντου). Απομένουν 7 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΒ έχει να δώσει 4 ματς εντός έδρας και 3 εκτός, και για να ανανεώσει την συμμετοχή του στην κατηγορία πρέπει πλέον να αξιοποιήσει στο απόλυτο την έδρα του. Εντός έχει να παίξει με Αφάντου και Ιάλυσο, που δίνουν και αυτές μάχη να αποφύγουν τον υποβιβασμό, τον ήδη σχεδόν υποβιβασμένο Βύζαντα, που είναι στο -8 από την 11η θέση και τον πρωτοπόρο Παναργειακό την τελευταία αγωνιστική, o οποίος ίσως έρθει στην Βάρδα ως πρωταθλητής, καθώς έχει εύκολο πρόγραμμα μέχρι το φινάλε!

Εκτός έδρας ο ΠΑΟΒ έχει να αντιμετωπίσει τον άνετο βαθμολογικά Αστέρα Βάρης (είναι στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη), την Μαρκό που μάχεται και αυτή για την παραμονή και την επίσης σχετικά άνετη Ελλάδα Σύρου (είναι στο +7 από την ζώνη). Δηλαδή, ο ΠΑΟΒ έχει, σε σύνολο 7 αγώνων, τρία ματς στην έδρα του με ομάδες απολύτως στα μέτρα του και δύο ματς εκτός με ομάδες που δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο. Το πρόγραμμα, λοιπόν, είναι βατό και ο ΠΑΟΒ έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει στην κατηγορία. Από την άλλη, όμως, πλέον τα βαθμολογικά περιθώρια έχουν στενέψει και δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να αποκλίνει από την βαθμολογική συγκομιδή που «πρέπει» να πάρει από συγκεκριμένα ματς με ομάδες στα μέτρα του και κυρίως στο «Γρ. Καλάκος». Πρέπει δηλαδή να κερδίσει Αφάντου, Ιάλυσο και Βύζαντα στο «Γρ. Καλάκος» και επιπλέον να «τσιμπήσει» βαθμούς με τις σχετικά άνετες βαθμολογικά Αστέρα Βάρης και Σύρο.

Με Αφάντου την Κυριακή στις 12μ.μ.

Η αρχή πρέπει να γίνει στο ματς της Κυριακής με το Αφάντου, στο «Γρ. Καλάκος», μια ομάδα που έχει τρεις βαθμούς περισσότερους από τον ΠΑΟΒ και την οποία «κυνηγάει» η ηλειακή ομάδα στη μάχη της παραμονής. Απών θα είναι ο Κούστα, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες στα Μέγαρα. Το παιχνίδι με το Αφάντου θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, για συγκοινωνιακούς λόγους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot