FOLLOW US: facebook twitter

ΠΑΟ Βάρδας-Τσιλιβή 1-0: Ακλόνητος προς την παραμονή

Ημερομηνία: 17-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με γκολ του Βαζ στο 82΄ ο ΠΑΟΒ  πλησίασε ακόμα περισσότερο το στόχο του

 

Ο ΠΑΟ Βάρδας παρότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 40΄ λόγω αποβολής του Γούρμου (απευθείας κόκκινη), νίκησε 1-0 το δυνατό Τσιλιβή στο «Γρ. Καλάκος» κι έφτασε ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της παραμονής στη Γ΄ Εθνική. Το γκολ για την ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς πέτυχε ο Βαζ στο 82΄ και παρέμεινε στο +4  από την επικίνδυνη ζώνη, βάζοντας τις βάσεις για την ανανέωση της συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική για 8η συνεχή χρονιά.

Ο ΠΑΟΒ κυριάρχησε στο α΄ ημίχρονο και είχε κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 2΄  μετά από βαθιά μπαλιά ο Ντόμας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το σουτ που έκανε στην κίνηση πέρασε άουτ. Στο 12΄ νέο τετ-α-τετ με τον Γούρμο να περνάει στον Χριστόπουλο, που σούταρε αλλά απέκρουσε ο Μίρτα, ενώ στην επαναφορά ο Γούρμος κοντραρίστηκε από αμυντικούς. Το Τσιλιβή είχε την πρώτη καλή φάση του, στο 29΄ με ένα σουτ του Βερνάρδου από καλή θέση που μπλόκαρε ο Λαδάς. Στο 36΄  είχαμε άλλη μια πολύ καλή ευκαιρία για την ομάδα της Βάρδας, όταν από φάουλ του Χριστόπουλου και κεφαλιά του Σιδέρη, ο γκολκίπερ των Ζακυνθινών έχασε τη μπάλα και νέα κεφαλιά του Γούρμου από πολύ κοντά πέρασε άουτ. Στο 40΄ ο Γούρμος είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία στον διαιτητή Παπαγεωργόπουλο (Αργολίδας), καθώς ο ρέφερι δεν σφύριξε καθαρό φάουλ υπέρ του έμπειρου επιθετικού, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή του.

Η απόφαση αυτή έφερε δικαίως τις έντονες διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους της Βάρδας προς τον διαιτητή.  Το ημίχρονο τελείωσε έτσι χωρίς τέρματα.

Λυτρωτής ο Γουόλτερ Βαζ

Στην επανάληψη και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο ΠΑΟΒ ήταν επιθετικός και στο 49΄ ένα σουτ του Μακρή, μπλόκαρε ο Μίρτα. Στο 54΄ ο Υψηλός πέρασε προς τον Βερνάρδο, ο Χριστόπουλος δεν μπόρεσε να ανακόψει κι ο παίκτης της ζακυνθινής ομάδας πλάσαρε αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Λαδάς. Στο 73΄ άλλη μια καλή στιγμή για την ηλειακή ομάδα όταν από γύρισμα του Βαζ στον Ντόμα, εκείνος έκανε πλασέ από πολύ καλή θέση, αλλά απέκρουσε ο Μίρτα. Στο 78΄ αποβλήθηκε  ο Παναγιωτίδης των φιλοξενούμενων με δεύτερη κίτρινη κάρτα και πλέον οι ομάδες ήρθαν στα ίσα αριθμητικά. Από κει και πέρα, ο ΠΑΟΒ έψαξε με ακόμα περισσότερο πάθος το γκολ της νίκης και αφού στο 80΄ ο Σαμπανέι είχε κεφαλιά λίγο άουτ, στο 82΄ έγινε το 1-0, με τον Βαζ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα προ του γκολκίπερ (φωτό), μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων,  ο Βαζ αστόχησε σε τετ-α-τετ  και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, μια νίκη που πανηγυρίστηκε δεόντως.

ΠΑΟΒ: Λαδάς, Ρουγκάλας (38΄ Βαζ), Χριστόπουλος, Νικολόπουλος, Σιδέρης, Νικολακόπουλος, Αγουρίδης, Ντόμας (90+΄ Θεοφιλόπουλος), Μακρής (87΄ Φερεκίδης), Σαμπανέι, Γούρμος.

Τσιλιβή: Μίρτα, Μπατσής, Μουσάϊ (88′ Τζάθας), Λιβέρης, Κόκας (15′ λ.τρ. Παναγιωτίδης), Μούστα, Δεμερτζής, Γεωργίου, Μαρούδας, Υψηλός (84′ Παναγιωτόπουλος), Βερνάρδος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος