FOLLOW US: facebook twitter

Πάνω από 1000 ποδηλάτες στην Αρχαία Ολυμπία!

Ημερομηνία: 08-04-2024 | Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας «L’Étape Greece by Tour de France»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σπουδαίες επιδόσεις στην Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο που είναι συνδεδεμένος με τα αθλητικά ιδεώδη ο αγώνας «L’Étape Greece by Tour de France».

Τo L’Étape Greece by Tour de France, επέστρεψε στην Ολυμπιακή Γη και την φετινή χρονιά με χιλιάδες λάτρεις του ποδηλάτου να φτάνουν στην Αρχαία Ολυμπία και να συμμετέχουν σε μία διοργάνωση που παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, γνωρίζοντας παράλληλα τις ομορφιές του τόπου μας.

Ο εμβληματικός ποδηλατικός αγώνας  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου σε διοργάνωση για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αρχαία Ολυμπία από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Περισσότεροι από 1.000 ποδηλάτες ,  φίλοι της ποδηλασίας, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, είχαν την ευκαιρία να διανύσουν 3 απολαυστικές διαδρομές απόστασης 128, 75 και 17 χιλιομέτρων, διασχίζοντας μερικά από τα ομορφότερα τοπία της Δυτικής Πελοποννήσου, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία της ιστορικής Αρχαίας Ολυμπίας όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Άρης Παναγιωτόπουλος.

Πρώτος στη διαδρομή των 128 χλμ ο Περικλής Ηλίας.

Νικητής στη διαδρομή των 75 χλμ ήταν ο Κωνσταντίνος Ρακιντζης ενώ πρώτη από τις γυναίκες τερμάτισε η Ελισάβετ Δήμου.

Στη διαδρομή των 17 χλμ,  το The Fun Ride, μια πολύ πιο εύκολη, επίπεδη, μη ανταγωνιστική διαδρομή  στην οποία πήραν μέρος δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους, προορισμένη για ποδηλάτες από…  9 έως 99 ετών κάθε επιπέδου που απόλαυσαν κάθε στιγμής της μεγάλης γιορτής  του ποδηλάτου στην Αρχαία Ολυμπία.

Το L’Étape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA προσέλκυσε στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας εκτός από τους αθλητές και εκατοντάδες θεατές και επισκέπτες από 20 χώρες του κόσμου, αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα και θέλει και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τις μεγαλύτερες και πιο φημισμένες διοργανώσεις παγκοσμίως με επιτυχία.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης σε δήλωση του τόνισε ότι «Άλλο ένα 🚲 L’Étape Greece by Tour de France  ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σπουδαίες επιδόσεις στην Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο που είναι συνδεδεμένος με τα αθλητικά ιδεώδη. Με  τη συμμετοχή μας τιμάμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη όπως έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ αναγνωρίζοντας τη θετική επιρροή που μπορεί να έχει ο αθλητισμός στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Γι’ αυτό κι εμείς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζουμε ενεργά όλες τις μορφές αθλητισμού».  Από την ΠΔΕ βραβεία απένειμαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχης Πάνος Μπράμος και Δημήτρης Νικολακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος