FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Ερμιονίδα 2-3: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε από ανώτερο αντίπαλο

Ημερομηνία: 04-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

  

Ο Πανηλειακός πάλεψε πολύ κόντρα στη δυνατή Ερμιονίδα χθες στο Στάδιο Πύργου, προηγήθηκε δύο φορές αλλά ηττήθηκε τελικά 2-3. Έτσι γνώρισε την ήττα μετά από πέντε αγώνες που ήταν αήττητος, υποκύπτοντας στην ανωτερότητα της ομάδας από την Αργολίδα, που έχει μεγάλο μπάτζετ και από τη μέση και μπροστά είναι «φωτιά». Με την ήττα αυτή, οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στους 9 βαθμούς στα όρια της επικίνδυνης ζώνης.

2-2 το ημίχρονο

Ο Πανηλειακός στάθηκε καλά στο α΄ ημίχρονο και προηγήθηκε δύο φορές. Πήρε κεφάλι στο σκορ στο 18΄ με μακρινό φάουλ του Μπαβέλη (από το κέντρο του γηπέδου), με τον Λούσκο να κάνει κίνηση προς τη μπάλα και να ξεγελά τον γκολκίπερ της Ερμιονίδας. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν και στο 29΄ σουτ του Φερνάντεζ κόντραρε στον Λίλα και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Στο 31΄  στο σουτ του Εσκουδέρο εκτινάχθηκε ο Καρακίτσος στη δεξιά του γωνία, η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι και πέρασε ξανά κόρνερ. Και στο 33΄ ήρθε η ισοφάριση. Ο Παπαεμμανουηλίδης έκανε το γύρισμα από αριστερά, βρήκε τον Ποζατζίδη στην καρδιά της άμυνας και αυτός δεν λάθεψε (1-1).  Τέσσερα λεπτά μετά ο Πανηλειακός σκόραρε ξανά από στημένη φάση. Ο Μπάλλας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Λίλα με κεφαλιά  έκανε το 2-1. Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν στη συνέχεια για να πάνε με το υπέρ τους σκορ στα αποδυτήρια αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς στο 44΄ από κάθετη του Καρτσαμπά στον Αργεντινό Εσκουδέρο, αυτός σούταρε συρτά και δυνατά από αριστερά και νίκησε τον Καρακίτσο (2-2).

2-3 στο 51΄

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-3 στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν. Ήταν το 51ο λεπτό όταν ο Κατσαρμπάς ξεκίνησε κούρσα από τον άξονα, πέρασε δύο παίκτες, έκανε το 1-2 με τον Εσκουδέρο και βρέθηκε σε θέση για γκολ, πλασάροντας εύστοχα.

Από κει και πέρα, ο Πανηλειακός ανέβηκε πιο ψηλά, κέρδισε κάποια φάουλ γύρω από την περιοχή, αλλά δεν τα αξιοποίησε. Η Ερμιονίδα βρήκε χώρους και είχε φάσεις. Στο 65΄ ο  Καρακίτσος έκανε μεγάλη διπλή απόκρουση σε κοντινά σουτ του Κωτσιαρίδη κρατώντας το 2-3. Στο 70΄ ένα απευθείας φάουλ του Πρέντι  πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, στη μοναδική καλή στιγμή των Πυργιωτών στο β΄ μέρος. Στα τελευταία λεπτά, με τον Πανηλειακό να κάνει την απέλπιδα προσπάθεια να ισοφαρίσει, οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλες δύο φάσεις για γκολ, με τον Μπαρμπέρο στο 89΄ (μπλόκαρε ο Καρακίτσος) και τον Κατσιαμήτα στο 93΄, που από καλή θέση σούταρε πάνω από τα  δοκάρια. Με τη λήξη του αγώνα οι ερυθρόλευκοι χειροκροτήθηκαν θερμά από τους 500 περίπου φιλάθλους για την προσπάθειά που κατέβαλαν.

Καλύτεροι από τον Πανηλειακό οι Δ. Τσίγκρηλας (κορυφαίος), Π. Τσίγκρηλας, Μπάλλας, Νικολόπουλος.

Πανηλειακός: Καρακίτσος, Νικολόπουλος, Μπάλλας (56′ Κωστόπουλος), Δ. Τσίγκρηλας, Μπαβέλης, Λίλα, Λούσκος (83΄ Λιαρόπουλος), Σταματελάτος (60΄ Τσαμπουρής), Π. Τσίγκρηλας, Πρέντι (73΄ Αρβανίτης), Παπαπέτρου.

Ερμιονίδα: Γαβαλάς, Παναγόπουλος, Παπαεμμανουηλίδης, Βιρβίλης, Καρτσαμπάς, Καρούτης, Τριμπόνιας (81′ Κατσιαμήτας), Μπαρμπέρος, Ποζατζίδης (90+΄Μπουσάι), Εσκουδέρο (73΄ Μερκούρης), Φερνάντεζ (60΄ Κωτσιαρίδης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος