FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Αίας Γ. 2-1: Ο Σταθάτος μίλησε τελευταίος!

Ημερομηνία: 11-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μείωσε σε 2-1 στο 94΄ και χάρισε την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου στον Αίαντα-Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Πανηλειακός

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Αίας έστω και δύσκολα προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ηλείας, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 στον Πύργο από τον Πανηλειακό, ενώ είχε επικρατήσει 2-0 στη Γαστούνη. Λυτρωτής για την ομάδα της Γαστούνης ο αρχηγός Γιώργος Σταθάτος, ο οποίος «χτύπησε» στο 94΄, μειώνοντας σε 2-1, δευτερόλεπτα πριν το ματς οδηγηθεί στην παράταση. Ο Πανηλειακός παρατάχθηκε αυτή τη φορά με βασικούς εν συγκρίσει με το πρώτο ματς και έβαλε δύσκολα στον Αίαντα, διεκδικώντας στα ίσα την πρόκριση και κερδίζοντας τις εντυπώσεις.


Το παιχνίδι

Η πρώτη καλή φάση ήταν για τον Αίαντα στο 2ο λεπτό, όταν σουτ του Δούλου από καλή θέση πέρασε άουτ. Στο 12΄ από σέντρα του Γαλανόπουλου, σουτ του Τριανταφύλλη, έδιωξαν σχεδόν στη γραμμή οι αμυντικοί του Αίαντα, στην πρώτη μεγάλη φάση του Πανηλειακού. Στο 21΄ από φάουλ του Σταθάτου, σουτ του Δούλου, μπλόκαρε ο Κουρλός και στο 28΄ ο Πανηλειακός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο α΄ μέρος, με ωραίο πλασέ του Τζανέτου έξω από την μεγάλη περιοχή (1-0). Στο 36΄ σουτ του Τριανταφύλλη, έδιωξε ο Καραμανλής, σε άλλη μια καλή φάση για τους «ερυθρόλευκους» του Πύργου και στο 42΄ σουτ του Στανή από πλάγια δεξιά μπλόκαρε ο Κουρλός, στην τελευταία καλή φάση του α΄ ημιχρόνου, που βρήκε καλύτερο τον Πανηλειακό.

Στην επανάληψη, ο Αίας ανέβασε την απόδοσή του, αλλά στο 70΄ ο Πανηλειακός κέρδισε πέναλτι με τον Τσαγκάρη από τον Μπουρδέκα, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη από τον διαιτητή Πήττα, με την αποβολή να φέρνει τις έντονες διαμαρτυρίες του Αίαντα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Τζανέτος απέκρουσε ο Καραμανλής και η μπάλα βρήκε και το δοκάρι. Έτσι, ο Πανηλειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0.

Ο Πανηλειακός συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό του πλεονέκτημα και στο 77΄ κεφαλιά του Κολόκα έφυγε λίγο άουτ. Ώσπου στο 83΄ το πέτυχε! Ο Τζανέτος εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσαγκάρης έπιασε την κεφαλιά κι έγραψε το 2-0!

Στο 94΄, όμως, ο Σταθάτος με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1 και χάρισε την πρόκριση στον Αίαντα, που θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στον ΠΑΟ Βάρδας.

Πανηλειακός: Κουρλός, Γαλανόπουλος, Κανάνι (63΄ λ.τρ. Μάζης), Κολόκας, Δημάκης, Μπάλλας, Γκρίλλας, Κακόγιαννος (55΄ Τσαγκάρης), Τριανταφύλλης (75΄ Μπατζακόπουλος), Τζανέτος, Ελιοτ.

Αίας Γ.: Καραμανλής, Στανής (46΄ λ.τρ. Μπουρδέκας), Βασιλικόπουλος, Ρίλντι, Βατσής Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Δούλος, Βράπι, Καράμπελας (46΄ Θεοδωρόπουλος), Γιαννακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος