FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακή απεργία η πρώτη απόφαση του Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών

Ημερομηνία: 13-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Οι τοποθετήσεις εκπροσώπων δήμων, δημοτικών συμβούλων και φορέων στην μεγάλη συγκέντρωση στο Πάρκο Ξυστρή

Με Πανηλειακή απεργία στις αρχές Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει τη δράση του το Πανηλειακό Μέτωπο Αιρετών καθώς στην προχθεσινοβραδυνή συγκέντρωση που έγινε στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή με πρωτοβουλία του δήμου Πύργου, συγκροτήθηκε Συντονιστικό Όργανο που έως το τέλος της εβδομάδας θα εκλέξει μια Γραμματεία για να είναι ευέλικτο στις κινήσεις του. Το Συντονιστικό Όργανο αποτελείται από τους 7 δήμους της Ηλείας,  τα Εργατικά Κέντρα Πύργου και Αμαλιάδας, το ΕΒΕ Ηλείας, , την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων,  τους επιστημονικούς φορείς του νομού- ιατρικούς και δικηγορικούς συλλόγους, φαρμακευτικό και οδοντιατρικό Σύλλογο και το ΤΕΕ-  περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους και θα υπάρξει συγκεκριμένο καταστατικό για την συγκρότησή του.

Μετά την ομιλία του δημάρχου Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου στην προχθεσινοβραδυνή συνάντηση και την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Ηλείας που θα είναι αρωγός των όποιων πρωτοβουλιών ληφθούν τις επόμενες ημέρες από το Παηλειακό Μέτωπο, αναγνώστηκαν από τον δήμαρχο μηνύματα από την βουλευτή Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου και τον πρώην βουλευτή Μ. Μπαλαούρα. Τον λόγο στη συνέχεια πήραν οι βουλευτής Δ. Καλαματιανός και ο πρ. βουλευτής Γ, Κουτσούκος και εν συνεχεία οι  παρόντες στο πάνελ και θεσμικοί εκπρόσωποι..

Ο κ. Δ. Καλαματιανός συνεχάρη τον δήμαρχο Πύργου για την πρωτοβουλία που έλαβε, καταδίκασε την επιλογή του υπουργού Υποδομών να μην προσκαλέσει στην συνάντηση τον κ. Αντωνακόπουλο,  κάτι που έχει κάνει όπως είπε ξανά όπου σε άλλη συνάντηση βουλευτών δεν κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι η Ηλεία δεν μπορεί να περιμένει άλλο και η Πατρών Πύργου πρέπει να συνεχιστεί και να τελειώσει το έργο. Αναφέρθηκε εν συντομία και στα πυροδάνεια, το Ταμείο Μολυβιάτη και το ΤΕΦΑΑ τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση από την στιγμή που ανέλαβε συνεχώς λαμβάνει αποφάσεις που υποβαθμίζουν και καταδικάζουν σε μαρασμό την Ηλεία.

Ο κ. Γ. Κουτσούκος επισήμανε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του δημάρχου Πύργου μπορεί να δώσει ώθηση ευχήθηκε ο αγώνας να είναι συνεχής γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των Ηλείων, ενώ για το ΤΕΦΑΑ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση.

Ο πρώην δήμαρχος Ολυμπίας κ. Γ Αηδόνης ανέφερε ότι η πρωτοβουλία του δήμου Πύργου προκάλεσε μια συγκέντρωση που αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός για την περιοχή μας,  ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο σε ότι αφορά το δρόμο και δεν μπορεί  ο νομός και η Ολυμπία να μην έχουν ασφαλή πρόσβαση. «Εύχομαι σύντομα η Ηλεία να αποκτήσει σύντομα διόδια- ανέφερε- να σταματήσει πια ο εμπαιγμός και να τηρηθούν τα υπεσχημένα του Πρωθυπουργού για την τάχιστη ολοκλήρωσή του»

Ο κ. Τ.  Αλτάνης – αντιδήμαρχος της Ζαχάρως, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο δρόμος πρέπει να συνδεθεί με το Καλό Νερό γιατί η ανατολική χάραξη αποτελεί πάγιο αίτημα του δήμου Ζαχάρως και των κατοίκων της περιοχής. Για το Ταμείο Μουλβιάτη ανέφερε ότι ο οι δωρεές που πρόσφερε ο κόσμος με τις φωτιές του 2007 ειδικά για την Μάκιστο και την Αρτέμιδα δεν φτάσανε ποτέ στον κόσμο ούτε δόθηκαν για έργα υποδομών στο δήμο Ζαχάρως και έστω και τώρα πρέπει δικαίως να αποδοθούν.

Ο  κ. Τ. Δημητρουλόπουλος  ως επικεφαλής αντιπολίτευσης δήμου Κρεστένων επισήμανε από  πρέπει όλοι στο νομό να αθροισουμε δυνάμεις και ακόμα ότι  η κυβέρνηση πρέπει να συναποφασίζει με την Τ.Α και ότι «η Πατρών – Πύργου πρέπει να γίνει επί ποινή θανάτου!»

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κ. Νικολούτσος  ανέφερε ότι το έργο του δρόμου βρίσκεται σε αδιέξοδο και θεωρεί πως και ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών θέλει να ξεφύγει από αυτό το αδιέξοδο. Όσον αφορά την συγκέντρωση επισήμανε ότι σηματοδοτεί τις προσπάθειες ετών που έχουν γίνει σε πολλά μέτωπα και καρποφόρησαν σε έναν νομό με τους χαμηλότερους δείκτες ανάπτυξης.

Ο πρώην δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Χ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι επειδή ο δρόμος αφορά όλη την Ηλεία, η συστράτευση τη δεδομένη στιγμή είναι απαραίτητη γιατί όπως πάει, η Πατρών- Πύργου δεν θα γίνει ποτέ, ούτε το… 2033! Στηλίτευσε την απόφαση του κ . Καραμανλή να εξαιρέσει από την συνάντηση το δήμαρχο Πύργου που εκπροσωπεί την πρωτεύουσα του νομού και τέλος δήλωσε ότι «εμείς συστρατευόμαστε σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται τώρα εδώ».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ολυμπίας κ. Ν. Μαρούντας στο ίδιο πνεύμα χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του υπουργού να καλέσει συναντηση δημάρχων την ίδια μέρα που είχε οριστεί η σύσταση του Πανηλειακού μετώπου και τόνισε ότι η στασιμότητα του έργου της Πατρών- Πύργου υπονομεύει την ανάπτυξη της Ηλείας.

Ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Σ.  Κεκάτος επισήμανε πως είναι αδιανόητο να μην γίνει το έργο του δρόμου και να απενταχθεί και εξέφρασε την αγωνία των πολιτών του δήμου του αλλά και την εκπεφρασμένη τους θέληση να υλοποιηθεί επιτέλους το έργο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Κ Πετρόπουλος τόνισε ότι μόνο δυναμικά μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα της Ηλείας, πρωτίστως το δρόμο της Πατρών- Πύργου και την λύση για τα πυρόπληκτα δάνεια που έχουν φέρει σε αδιέξοδο εκατοντάδες επαγγελματίες.

Ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας Δ. Κράλλης κατήγγειλε και αυτός με την σειρά του την στάση του υπουργού Υποδομών σε ότι αφορά τον δήμαρχο Πύργου τονίζοντας ότι «κατακερμάτισε την αυτοδιοικητική πρωτοβουλία». Δήλωσε υπέρμαχος του Πανηλεικού Μετώπου το οποίο θα υψώσει το ανάστημά του απέναντι στην καταιγίδα.

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΚΠ κ. Γ. Βένδρας αναφέρθηκε στις παλινωδίες του έργου της Πατρών – Πύργου που πρέπει κάποτε να λήξουν και στο Ταμείο Μολυβιάτη για το οποίο το Εργατικό Κέντρο έχει κάνει παράσταση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος