FOLLOW US: facebook twitter

Πανηγύρι φαντασίας και δημιουργίας στην καρδιά της Γαστούνης

Ημερομηνία: 05-03-2024 | Συντάκτης:

Συνεχίζονται με επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πηνειού

Με μουσική, χρώματα και εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα πλημμύρησε η πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη το απόγευμα της Κυριακής. Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πηνειού, η καρδιά της πόλης μετατράπηκε σε ένα απέραντο πανηγύρι διασκέδασης και ξεφαντώματος αποτελώντας πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Το επόμενο «ραντεβού» με τους καρναβαλιστές έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 7 Μαρτίου με την τελετή έναρξης του 27ου Τραγανέικου Καρναβαλιού.

Η πλατεία Ελευθερίας υποδέχθηκε παιδιά κάθε ηλικίας στις 04:00 μ.μ. με μία πανδαισία μουσικής και χρωμάτων. Μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης της περιοχής -ΚΔΑΠμεα Ηλίανθος και ΚΔΑΠ Dizi- έπιασαν τα πινέλα και εξωτερίκευσαν την αποκριάτικη διάθεσή τους, φιλοτεχνώντας με αγάπη και φαντασία τις αποκριάτικες μάσκες. Λίγες ώρα αργότερα οι παιδικές δημιουργίες αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πλατείας δημιουργώντας μία μοναδική καρναβαλική ατμόσφαιρα στην καρδιά της πόλης. 

Την ίδια στιγμή ανιματέρ και ξυλοπόδαροι προσέδωσαν ξεχωριστό τόνο με τις μοναδικές ακροβατικές ικανότητές τους, σκορπίζοντας απλόχερα χαμόγελα και κάνοντας τα μάτια των θεατών κάθε ηλικίας να σπινθηροβολούν από θαυμασμό και ευτυχία. Παράλληλα πηγή έμπνευσης ονείρων αποτέλεσε το μοναδικό Grande Show σαπουνόφουσκας που δημιούργησε ένα μοναδικό υπερθέαμα και ενίσχυσε την εορταστική διάθεση. Χιλιάδες φυσαλίδες μετέτρεψαν την πλατεία σε ένα ονειρικό τοπίο ενισχύοντας «μαγικά» την εορταστική διάθεση.

Στο πρώτο πλάνο τα παιδιά

«Σημείο αφετηρίας όλων των προσπαθειών μας αποτελούν τα παιδιά που συνιστούν το πιο λαμπερό, υπέροχο και ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας» επεσήμανε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και συνέχισε «παρά τη δεινή κατάσταση των ταμείων, πρόθεση της δημοτικής αρχής αποτελεί η διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων που θα ‘αγκαλιάσουν’ τον δήμο και θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τα εορταστικά δρώμενα του νομού». Ο κ. Καστρινός τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν άοκνα για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των αποκριάτικων δράσεων και εξέφρασε την ευχή η εκδήλωση της Γαστούνης να εξελιχθεί σε θεσμό. 

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Βάντα Κοντούλη καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαστούνης κ. Ιωάννης Καράμπελας.

«Σκυτάλη» σε Τραγανό και Βαρθολομιό

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πηνειού συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον το αμέσως επόμενο διάστημα. Ειδικότερα για το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η τελετή έναρξης του 27ου Τραγανέικου Καρναβαλιού· στην εκδήλωση -που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης- πρόκειται να παρουσιαστούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση ενώ οι διοργανωτές υπόσχονται μοναδικές συγκινήσεις με μουσική, χρώματα και χορό.

Το αποκορύφωμα των εορταστικών δρώμενων του δήμου Πηνειού αναμένεται το διήμερο 17 και 18 Μαρτίου με τις μεγάλες Καρναβαλικές Παρελάσεις σε Τραγανό και Βαρθολομιό -αντίστοιχα- που αναμένεται να αποτελέσουν σημείο συνάντησης των Καρναβαλιστών από κάθε γωνιά του νομού. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος