FOLLOW US: facebook twitter

Πανέτοιμη η αγορά κρέατος στην Ηλεία για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ημερομηνία: 23-12-2023 | Συντάκτης:

Γαλοπούλες, ντόπιες κότες και χοιρινό σε πρώτη ζήτηση με μικρές αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι

Στην τελική ευθεία πριν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι οι καταναλωτές μετρούν το απόθεμα στην τσέπη τους για να δουν πόσα θα ξοδέψουν και τι θα αγοράσουν.

Ωστόσο, τα ψυγεία στα κρεοπωλεία αλλά και στα νοικοκυριά δύο μόλις 24ωρα πριν ανάψουν  οι φούρνοι  για το γιορτινό τραπέζι ανοιγοκλείνουν, η αγορά κρέατος βρίσκεται σε αφθονία από άποψη προμηθειών  και οι προτιμήσεις των καταναλωτών εστιάζουν στη γαλοπούλα, στην Ηλεία οι περισσότεροι παραδοσιακά επιλέγουν χωριάτικες και ελευθέρας βοσκής κότες για την σούπα των Χριστουγέννων, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκεται και το χοιρινό που αποτελεί την πιο οικονομική λύση.

Ο  κ. Θανάσης Παπανδρέου πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Ηλείας « Η ΟΜΟΝΟΙΑ», μιλώντας στην Πρωινή τόνισε ότι η αγορά κρέατος είναι πανέτοιμη για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών όλη την περίοδο των εορτών, καθώς κρέας δεν λείπει από το γιορτινό τραπέζι. «Όλα τα κρεοπωλεία του νομού και βεβαίως και το δικό μας, αυτές τις ημέρες έχουν φροντίσει να εφοδιαστούν με τα καλύτερα κρέατα, ελληνικά και ντόπια άριστης ποιότητας γι αυτό και πάντα έχουν τη δική τους σταθερή πελατεία. Υπάρχουν ήδη αρκετές παραγγελίες, ο κόσμος προτιμά παραδοσιακά γαλοπούλες και κότες  ελευθέρας βοσκής, τουλάχιστον για το τραπέζι των Χριστουγέννων, αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που επιλέγουν άλλα είδη κρέατος όπως το χοιρινό που έχει οικονομικότερη τιμή και έχει και πολλές επιλογές μαγειρέματος. Οι πελάτες μας μπορούν ακόμα να βρουν διάφορες παρασκευές κρέατος όπως είναι τα ρολά, τα κότσια ή το γιούλμπασι που τα προτιμούν για το γιορτινό τραπέζι ή το ρεβεγιόν και είναι φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Η κίνηση βεβαίως αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο που ο κόσμος έχει πληρωθεί και έχει ήδη κάνει τα κουμάντα του.  Η αγοραστική κίνηση είναι περίπου ίδια σε σχέση με πέρυσι την εορταστική περίοδο και η αγορά κρέατος είναι σχετικά σταθερή.»

Τέλος σε ότι αφορά τις τιμές για το φετινό γιορτινό τραπέζι, ο κ. Πανανδρέου τόνισε ότι «οι τιμές φέτος είναι λίγο πιο αυξημένες από πέρυσι στην αγορά κρέατος όπως συμβαίνει και σε όλα τα είδη που πολλά από αυτά έχουν πετάξει στα ύψη, γι αυτό και  συγκριτικά το κόστος τελικά είναι μικρότερο για την προμήθεια του κρέατος. Οι καταναλωτές θα ψωνίσουμε με βάση τα οικονομικά τους, χωρίς υπερβολές, όμως το κρέας εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για τον κόσμο. Εμείς να ευχηθούμε καλές γιορτές με υγεία για όλον τον κόσμο και να πούμε ότι τα κρεοπωλεία κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να μην λείψει το κρέας από κανένα γιορτινό τραπέζι».

Ο κ. Νίκος Ζάχος ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου “Αυστραλός” επισήμανε ότι η αγοραστική κίνηση για την αγορά κρέατος έχει ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας και αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο που θα έχουν πληρωθεί δώρα, συντάξεις και επιδόματα, αφού συνήθως οι καταναλωτές προμηθεύονται τα απαραίτητα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τις ημέρες των εορτών έως και την τελευταία στιγμή.

Ήδη υπάρχουν αρκετές παραγγελίες κυρίως σε ότι αφορά τα πουλερικά που έχουν την τιμητική τους στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ντόπιες γαλοπούλες, χωριάτικες κότες και κοκόρια τα οποία έχει προμηθευτεί το κρεοπωλείο τους σε μεγάλες ποσότητες για να καλύψει όλες τις ανάγκες, όπως βεβαίως και όλα τα υπόλοιπα είδη κρεάτων, χοιρινά αλλά και αμνοερίφια. Σε ότι αφορά τις τιμές ο κ. Ζάχος αναφέρει ότι “ στο κρεοπωλείο “Αυστραλός” οι καταναλωτές θα βρουν ότι επιθυμούν ακόμα και σε χαμηλότερες τιμές από πέρυσι, αφού αν και το κόστος έχει ανέβει φέτος, εμείς έχουμε φροντίσει να απορροφήσει η επιχείρησή μας αυτή τη διαφορά έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Οι ντόπιες χωριάτικες κότες είναι στα 7,99 το κιλό, οι γαλοπούλες μας χωριάτικες από το Μαζαράκι Ηλείας στα 10,99, κοκκόρια 8,99 το κιλό. Επίσης υπάρχουν και εναλλακτικές για όσους είτε δεν επιθυμούν πουλερικά για το γιορτινό τραπέζι ή θέλουν να προμηθευτούν κρέας με χαμηλότερο κόστος γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα σήμερα, διαθέτουμε χοιρινά Παπακωνσταντίνου που ξεκινούν από 3,99 το κιλό. Υπάρχουν βεβαίως και τα αρνιά που κυμαίνονται γύρω στα 12 ευρώ, αλλά και πολλές ειδικές παρασκευές που αναλαμβάνει το κρεοπωλείο μας. Θα είμαστε στη διάθεση του κόσμου ανοιχτοί και το Σάββατο και όλη την Κυριακή ως αργά. Θέλω να ευχαριστήσω τους πελάτες μας για την προτίμησή τους στην επιχείρηση μας και να ευχηθούμε Καλά Χριστούγεννα σε όλον τον κόσμο  με υγεία και αγάπη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia