FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley/Masters: Πλησιάζει η ώρα της Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 02-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πρωτιά από Μπανιώτη/Τερζόγλου και Μαναβή/Τσοπούλου στη Θεσσαλονίκη

 

Λιγότερο από 20 μέρες έχουν απομείνει μέχρι τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Volley Masters στην Αρχαία Ολυμπία (19-21 Ιουλίου). Ένα μεγάλο πανελλήνιο event στην Ηλεία, που αποτελεί συνδιοργάνωση της Ε.Ο.ΠΕ., του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας και του δυναμικού συλλόγου «Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας», υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Μια διοργάνωση που αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες φίλους του δημοφιλέστερου καλοκαιρινού αθλήματος στην περιοχή της Αρχ. Ολυμπίας και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστούν από το υψηλό επίπεδο βόλεϊ που θα παρακολουθήσουν, καθώς μιλάμε για την ανώτατη διοργάνωση του αθλήματος στην Ελλάδα.

Στην κορυφή Μπανιώτης/Τερζόγλου

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στο «Thessaloniki Masters» στην πλατεία Αριστοτέλους, στους Άνδρες πανηγύρισαν την 1η θέση οι Ραφαήλ Μπανιώτης/Γιώργος Τερζόγλου. Το δίδυμο από την Θράκη επικράτησε στον τελικό με 2-0 σετ (21-19, 21-15) των Γιώργου Μιχελάκη/Βασίλη Μούχλια, σε παιχνίδι με 700 και πλέον φίλους του αθλήματος που γέμισαν ασφυκτικά τις εξέδρες του γηπέδου.

«Το συναίσθημα είναι εκπληκτικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που νικήσαμε το THESSALONIKI MASTERS στην ιστορική πλατεία Αριστοτέλους. Μακάρι να είναι η αρχή για πολλά τουρνουά ακόμα που κατακτούμε» είπε ο Ραφαήλ Μπανιώτης και ο Γιώργος Τερζόγλου συμπλήρωσε: «Ο Μιχελάκης με τον Μούχλια είναι μία πολύ καλή ομάδα που πάντα μας δυσκολεύει. Είναι η δεύτερη φορά που τους νικάμε σε επίσημο τουρνουά και μάλιστα συνεχόμενη σε τελικό, μετά το OPEN στο Λιτόχωρο την προηγούμενη εβδομάδα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την πορεία τους. Αφιερώνουμε τη νίκη αυτή στους εαυτούς μας και σε αυτούς που μας στηρίζουν».

Πρωτιά ξανά για Μαναβή/Τσοπούλου

Στις Γυναίκες, το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην άμμο της Αριστοτέλους πανηγύρισαν οι Δήμητρα Μαναβή/Κωνσταντίνα Τσοπούλου. Η Εθνική ομάδα beach volley διπλασίασε τις πρωτιές της στο «THESSALONIKI MASTERS», σε παιχνίδι πάντως που είχε διάρκεια ενός σετ και οκτώ πόντων στο δεύτερο σετ, καθώς στο 7-1 υπέρ των Μαναβή/Τσοπούλου υπήρξε οριστική διακοπή λόγω τραυματισμού της Πηγιάννας Μεθενίτη (δίδυμο με την Άννα Σπανού). Στο 1-1 του δευτέρου σετ, η Πηγιάννα Μεθενίτη τραυματίστηκε στον δεξιό της αστράγαλο με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι για 5 λεπτά. Όταν επανεκίννησε ο αγώνας, η προσπάθειά της ήταν συγκινητική αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

«Δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε ο αγώνας λόγω του τραυματισμού της Πηγιάννας και της εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα στην αγωνιστική δράση. Παρόλα αυτά, είμαι πολύ χαρούμενη που για δεύτερη χρονιά κατακτήσαμε με την Δήμητρα το Masters στην Θεσσαλονίκη, μπροστά στους φίλους και τους συγγενείς μας» δήλωσε η Κωνσταντίνα Τσοπούλου ενώ η Δήμητρα Μαναβή τόνισε: «Η σεζόν έχει ξεκινήσει ιδανικά για εμένα και την Κωνσταντίνα. Πριν δύο εβδομάδες κατακτήσαμε το χρυσό στο παγκόσμιο τουρνουά στην  Ίο, προκριθήκαμε στον Β’ γύρο του Προολυμπιακού τουρνουά και τώρα πήραμε και πάλι το χρυσό στο THESSALONIKI MASTERS. Αφιερώνω το μετάλλιο στους δικούς μου ανθρώπους που στηρίζουν εμένα και την συμπαίκτριά μου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος