FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης δραμιών: Χάλκινο μετάλλιο ο Παπαδόπουλος

Ημερομηνία: 18-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης το πρώτο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ.Α. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άρσης δραμιών, στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου.

Ο προπονητής των ηλειακών συλλόγων Α.Σ. Αρραχίων Αμαλιάδας, Α.Σ. Καλλισθένης Ανδραβίδας, Α.Σ. Θαλλίαρχος Πύργου και Εκπολιτιστικός σύλλογος Κούμανης, Διονύσης Παπαδόπουλος, παραβρέθηκε κατακτώντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα σε 20 αθλητές στο άθλημα του αρασέ.

Το άθλημα της άρσης δραμιών είναι ένα άθλημα που προέρχεται από την αρχαιότητα, και η τεχνική του είναι ίδια σχεδόν έως σήμερα.

Οι κανόνες είναι οι εξής: Το δράμι είναι 24 κιλά και πρέπει να εκτελείται άσκηση για 10 λεπτά, με εναλλαγή χεριού μόνο μια φορά. Νικητής είναι αυτός που θα κάνει τις πιο πολλές επαναλήψεις σε αυτόν τον χρόνο προσπαθώντας να καλύψει τα 10 λεπτά, χωρίς να ακουμπήσει το δράμι στο έδαφος.

Είναι ένα απαιτητικό άθλημα που απαιτεί συγκέντρωση, ψυχική όσο και σωματική αντοχή. Περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα: Αρασέ, Ζετέ με δύο δράμια και Μακρύ κύκλο με δύο δράμια (επολλε ζετέ). Κάποιος μπορεί να αγωνιστεί σε δίαθλο κάνοντας δύο από τα αθλήματα. Μπορούν να ασχοληθούν όλοι από μικρή ηλικία.

Ο Διονύσης Παπαδόπουλος συγχαίρει την Ομοσπονδία για την άψογη διοργάνωση καθώς και όλους τους αθλητές που συμμετείχαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος