FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιες: Απαιτητικά τα Αρχαία, άρτια και χωρίς ασάφειες τα Μαθηματικά

Ημερομηνία: 11-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
Στα μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Στα πρώτα μαθήματα προσανατολισμού εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα με τα θέματα να κρίνονται απαιτητικά, ενώ οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στα Μαθηματικά, τα οποία χαρακτηρίστηκαν άρτια και χωρίς ασάφειες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών, τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά απαιτούσαν άρτια γνώση των αρχαίων ελληνικών σε συνδυασμό με εκφραστική δεινότητα προκειμένου οι μαθητές να ανταπεξέλθουν στα ζητούμενα ενώ των Μαθηματικών, ήταν άρτια δομημένα, χωρίς ασάφειες και πιο ποιοτικά σε σχέση με τα θέματα των προηγούμενων ετών. Μάλιστα έδιναν τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεχωρίσουν και στους πολύ καλά προετοιμασμένους να πλησιάσουν το άριστα.

«Τα θέματα των Αρχαίων κάλυπταν ευρύ φάσμα της ύλης, απαιτούσαν την κριτική και συνδυαστική ικανότητα των μαθητών και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές» σχολίασε ο Φιλόλογος του Φροντιστηρίου «ΑΝΑΛΥΣΗ» Διονύσης Ζαγκλής ενώ ο Μαθηματικός Νικήτας Κάλελης, αναφερόμενος στα θέματα των Μαθηματικών, σημείωσε ότι σε γενικές γραμμές αρκετά ικανοποιητικά, κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης και είχαν σαφή διαβάθμιση. «Βλέπουμε, και σωστά, μια επιμονή στις γραφικές παραστάσεις που αναδεικνύουν και το γενικότερο μαθηματικό υπόβαθρο του υποψηφίου. Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα και καλή συνέχεια».

Σήμερα, σειρά έχουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που ξεκινούν τις εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας και αύριο «επιστρέφουν» οι υποψήφιοι των ΓΕΛ με Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος