FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιες 2021: Πρεμιέρα στο νέο σύστημα μετάδοσης θεμάτων  

Ημερομηνία: 08-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Θέση «μάχης» παίρνει το υπουργείο Παιδείας, καθώς την Δευτέρα 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις. Το κύριο μέλημα είναι να διατηρηθεί το αδιάβλητο των εξετάσεων και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα ή αδικία για τους περίπου 110.000 υποψήφιους οι οποίοι θα δώσουν τον αγώνα τους για μια θέση στα ΑΕΙ.

Φέτος οι εξετάσεις θα γίνουν με νέο  σύστημα μετάδοσης θεμάτων. Ταυτόχρονα γίνονται καθημερινά δοκιμαστικές εκπομπές θεμάτων προς τα λύκεια τα οποία θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν τέλεια. Τις επόμενες μέρες θα επιλεγούν και τα μέλη των επιτροπών των εξετάσεων, που θα  επιλέξουν τα θέματα σε κάθε μάθημα.

Η δύσκολη φετινή χρονιά των Πανελλαδικών

Φέτος οι υποψήφιοι είναι περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά αγχωμένοι καθώς η πανδημία και η τηλεκπαίδευση προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων. Σε αυτό προστέθηκε και η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής η οποία αναγκαστικά θα «πετάξει»  εκτός των ΑΕΙ χιλιάδες παιδιά  και κυρίως αυτά που βρίσκονται σε χαμηλή βαθμολογική κλίμακα. Κάποιοι από αυτούς εάν φυσικά το κρατήσουν ως δεύτερη επιλογή,  θα μπορέσουν να φοιτήσουν στα ΙΕΚ συμπληρώνοντας  ένα δεύτερο μηχανογραφικό δελτίο, παράλληλα με το καθιερωμένο μηχανογραφικό. Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμπληρώσει και τα δύο ή ένα από τα δύο. Το κριτήριο εισαγωγής στα ΙΕΚ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου.

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος