FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου: «Αγαπώ την άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου»

Ημερομηνία: 01-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα: «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Πύργου είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικέςδράσεις/δραστηριότητες, σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου  έδωσαν και πάλι φέτος ένα δυναμικό παρόν με τις δράσεις και εκδηλώσεις που προετοίμασαν πυρετωδώς, με τις οδηγίες και το συντονισμό των καθηγητριών Φυσικής Αγωγής κ. Παπαδοπούλου Χαρίκλειας  και Δανιελιάν Φωτεινής.

Στους μαθητές μίλησε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Γεώργιος Κομιώτης που κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων.

Ακολούθησαν όλες οι προγραμματισμένες δράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα της ημέρας, όπως το είχαν καταρτίσει οι  καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής,  λαμβάνοντας υπόψιν τον προκείμενο προβληματισμό με δραστηριότητες συνεργατικές – χωρίς ανταγωνισμό – με επίκεντρο  την φαντασία, την δημιουργικότητα και την ομαδικότητα των μαθητών.

Οι ποικίλεςδραστηριότητεςπεριελάμβαναν αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό και αθλήματα που έχουν ακριβώς ως στόχο να τονίσουν την χαρά της άθλησης, που δεν κάνει διακρίσεις και χαράζει ένα μέλλον γεμάτο υγεία πνευματική και σωματική, τονίζοντας την σημασία να κατανοήσουν τα παιδιά από νωρίς στη ζωή τους ότι ο αθλητισμός είναι βασική παράμετρος σωματικής και πνευματικής υγείας.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, με πολύ κέφι ζωγράφισαν πανό και κολάζ που στόλισαν τον προαύλιο χώρο όπου έλαβαν χώρα οι αγώνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος