FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλαδικές 2023: Η Άντα Μυλωνά πέτυχε το μέγιστο του στόχου της!!

Ημερομηνία: 28-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Η πρώτη των πρώτων στην Ηλεία μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Πύργου περνά το κατώφλι του Μετσόβιου στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, 4η μάλιστα σε Πανελλήνια σειρά κατάταξης!

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με «διαβατήριο» τα τρία 20άρια της και την σαρωτική επιτυχία της στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 που την είχε κατατάξει ως την πρώτη των πρώτων στην Ηλεία , η Άντα Μυλωνά, μαθήτρια και απόφοιτη πλέον του 2ου ΓΕΛ Πύργου, κάνει το όνειρό της πραγματικότητα με την εισαγωγή της στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μάλιστα 4η σε Πανελλαδική σειρά! Στις φετινές Πανελλαδικές, η Άντα είχε πετύχει σχεδόν το απόλυτο άριστα με μια εντυπωσιακή βαθμολογία, Μαθηματικά 20, Φυσική 20, Χημεία 20 και Έκθεσή 18,2 σύνολο 19,640 μόρια στο πεδίο των θετικών επιστημών, συγκεντρώνοντας από τις υψηλότερες βαθμολογίες σε όλη τη χώρα.

Η επιτυχία της στην σχολή της πρώτης επιλογής της στο μηχανογραφικό, ήταν λοιπόν αναμενόμενη, καθώς κατάφερε να επιτύχει το μέγιστο του στόχου της. Μάλιστα αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις πρώτες της δηλώσεις είχε αναφέρει ότι κατάφερε να έχει αυτήν την επίδοση μέσα από συστηματική και μεθοδική μελέτη διαχειριζόμενη σωστά το χρόνο της, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσει στο βωμό των εξετάσεων όλες τις άλλες της δραστηριότητες και τον πολύτιμο προσωπικό της χρόνο, όπως και τις ενασχολήσεις και δραστηριότητες που αγαπά, όπως το πιάνο ή τους περιπάτους που την χαλάρωσαν γεμίζοντας τις μπαταρίες της.

Σήμερα, μετά την ανακοίνωση των βάσεων και αφού «κλείδωσε» και την τυπικά την εισαγωγή της στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, δεν μπορεί παρά να είναι χαρούμενη κι ευτυχισμένη. Μιλώντας στην Πρωινή για το πώς επέλεξε να ακολουθήσει επαγγελματικά αυτήν την σχολή και το συγκεκριμένο τμήμα, η Άντα Μυλωνά που ανυπομονεί να ξεκινήσει τις σπουδές της όπως όλα τα παιδιά, μας λέει:

“Ήταν η σχολή της πρώτης μου επιλογής και την επέλεξα, γιατί πιστεύω ότι μπορεί να συνδυάσει καλύτερα την αγάπη μου για τις θετικές επιστήμες και ιδιαίτερα τα μαθηματικά, με την πληροφορική και τις ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ανακούφιση, γιατί ένα δύσκολο αλλά όμορφο ταξίδι έφτασε στο τέλος του και οι κόποι τόσων ετών ανταμείφθηκαν. Χαίρομαι που κατά τη διάρκεια της μαθητικής μου ζωής κατάφερα να ισορροπήσω τη μελέτη για το σχολείο και τις Πανελλήνιες με την ενασχόληση μου με διαγωνισμούς και άλλες δραστηριότητες, όπως το πιάνο και τώρα ανυπομονώ για τις σπουδές μου και τη φοιτητική ζωή.”

Η Άντα, καταλήγοντας αφού συγχαίρει και όλους τους συμμαθητές της και επιτυχόντες, αναφέρεται και στους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο, γιατί έχουν όλη τη ζωή και το μέλλον μπροστά τους και να προσπαθήσουν ξανά και να κάνουν πολλά και όμορφα πράγματα στην πορεία και μας λέει:

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, να πω πως μία ενδεχόμενη αποτυχία στις Πανελλήνιες δεν καθορίζει το μέλλον τους, καθώς θα δίνονται αμέτρητες ευκαιρίες σε όλους καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Να ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις την ερχόμενη χρονιά.» Κι εμείς στην Πρωινή με την σειρά μας, να ευχηθούμε στην Άντα που σε δύο μήνες θα περάσει το κατώφλι του Πολυτεχνείου, να έχει καλές σπουδές, μια σπουδαία σταδιοδρομία και μια ζωή όπως η ίδια την έχει ονειρευτεί…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia