FOLLOW US: facebook twitter

Παναγιώτης Μπίρμπας: «Ο προπονητής είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα»

Ημερομηνία: 09-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο νεαρός προπονητής μιλά για τη σχέση προπονητή-παίκτες και τους μελλοντικούς του στόχους

 

Της Νίκης Παφιλιάρη

 

Ο νεαρός προπονητής, Παναγιώτης Μπίρμπας, γεννήθηκε στον Πύργο στις 30 Ιουνίου του 1998 και κατάγεται από το Λαντζόι, όπου και μεγάλωσε. Έχει σπουδάσει προπονητής αθλημάτων με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Εργάζεται ως προπονητής Κ6 και Κ10 στην Ακαδημία του Αιόλου Πύργου (κατέχει δίπλωμα Coerver coaching LEVEL 1 εξειδικευμένης τεχνικής UEFA C). Ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Ηλείας και της Αχαΐας.

Ο Παναγιώτης Μπίρμπας μίλησε στην «Πρωινή», για τη σχέση του προπονητή με τους αθλητές, για τους μελλοντικούς του στόχους και στέλνει μήνυμα στα νέα παιδιά…

 

Πιστεύεις ότι ο προπονητής παίζει το μεγαλύτερο ρόλο μέσα σε μια ομάδα;

«Ο προπονητής σίγουρα είναι το Α και το Ω μέσα σε μία ομάδα. Είναι αυτός που δίνει την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι παίκτες».

 

Ποια πρέπει να είναι η σχέση του προπονητή με τους αθλητές;

«Η σχέση του προπονητή με τον παίκτη πρέπει να έχει ισορροπία. Να είναι και φίλος, αλλά να βγάζει και το αυστηρό του πρόσωπο. Οπωσδήποτε όμως οι παίκτες πρέπει να νιώθουν ότι ο προπονητής είναι κοντά τους και να τους δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό».

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προπονητής;

«Ο αγαπημένος μου προπονητής είναι ο Κλοπ, διότι με την προσωπικότητά του αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε οι υπόλοιποι προπονητές το άθλημα».

 

Πες μου τρία δυνατά σου σημεία και τρία αδύναμα.

«Δύσκολο ερώτημα… Θεωρώ πως τρία δυνατά μου σημεία είναι οι γνώσεις μου, το πως μπορώ να βοηθήσω ατομικά τους παίκτες αλλά και την ομάδα. Είμαι σε μικρή προπονητική ηλικία, οπότε θεωρώ πως δεν έχω κάποιο αδύναμο σημείο».

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι υψηλοί και θεωρώ πως θα καταφέρω να φτάσω εκεί που θέλω».

 

Θα σ’ ενδιέφερε να αγωνιστείς σε κάποια ομάδα ή θα συνεχίσεις με την προπονητική;

«Σίγουρα το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι όμορφο συναίσθημα, αλλά πλέον η προπονητική είναι η δουλειά μου και την αγαπώ, οπότε δεν θα με ενδιέφερε να ξαναφορέσω ποδοσφαιρικά παπούτσια».

 

Τι μήνυμα θα έδινες στα νέα παιδιά;

«Στα νέα παιδιά θα έδινα ένα μήνυμα που δεν βλέπω καθημερινά εδώ και τρία χρόνια που δουλεύω σε ακαδημίες. Να είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού αλλά να το κάνουν με αγάπη, όρεξη και σεβασμό προς το άθλημα. Λίγα παιδιά έχω γνωρίσει που πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν. Υπάρχουν πολλά άλλα αθλήματα και ο καθένας θα πρέπει να επιλέγει με βάση τις δυνατότητές του. Δεν μπορούν όλοι να βρίσκονται σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου. Πρέπει όλο αυτό να γίνεται με διάθεση και όρεξη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος