FOLLOW US: facebook twitter

Παν. Πρ. Πάλης U17: Πρωταθλητής Ελλάδας για 4η χρονιά ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος-Πέντε μετάλλια συνολικά ο Τιτάν

Ημερομηνία: 10-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

-Ασημένιο μετάλλιο οι Ντοχάς, Τσαρουχάς, χάλκινο ο Παπαδάτος και η Κομιώτη
-Επιτυχής διοργάνωση στο Καράτουλα από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και τον Δήμο Πύργου

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Πρωταθλητής Ελλάδας για τέταρτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο 16χρονος Αρίωνας Κολιτσόπουλος του Π.Σ. Τιτάν Πύργου στα 71 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U17, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Κλειστό Γυμναστήριο Καράτουλα.

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος με τον Αντιπεριφερειάρχη, Δ. Νικολακόπουλο, τον πατέρα του Αλέξη και τον παππού του και ιδρυτή του Π.Σ. Τιτάν, Δημήτρη Κολιτσόπουλο.

Ο Κολιτσόπουλος ανάμεσα σε 28 αθλητές στην κατηγορία του, με πέντε νίκες έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, επιβεβαιώνοντας πως είναι σταθερά τέσσερα χρόνια τώρα ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στην ηλικία του. Και πώς να μην είναι, όταν από το περασμένο καλοκαίρι είναι Πρωταθλητής Ευρώπης U17! Στον τελικό κέρδισε 8-0 τον Δημήτρη Ρωμανίδη (ΠΑΟΚ) και αποθεώθηκε από τους πολλούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο Κλειστό του Καράτουλα.

Ο Δημήτρης Ντοχάς κατετάγη 2ος στα 92 κιλά.

Ο Τιτάν Πύργου, όμως, υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου προπονητή Αλέξη Κολιτσόπουλου, κατέκτησε και άλλα τέσσερα μετάλλια. Ασημένιο πήραν ο Δημήτρης Ντοχάς στα 92 κιλά και ο Βασίλης Τσαρουχάς στα 51 και χάλκινο ο Αδαμάντιος Παπαδάτος στα 80 κιλά. Την Κυριακή στις κορασίδες, χάλκινο μετάλλιο πήρε και η Κωνσταντίνα Κομιώτη.

Ο Βασίλης Τσαρουχάς ανέβηκε και αυτός στο βάθρο και στην απονομή ήταν ο Δ. Νικολακόπουλος.

4ος κατετάγη ο αδερφός του Αρίωνα Κολιτσόπουλου, ο 15χρονος Ερμής, φτάνοντας και αυτός κοντά στο μετάλλια. Την 7η θέση κατέλαβαν οι Παναγιώτης Στασινόπουλος, Γιάννης Σωτηρόπουλος και την 8η ο Ανδρέας Σπυρίδων. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Αλέξης Κρανίτης.

Ο Τιτάν αναδείχτηκε 2η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα στην κατηγορία U17 της ελληνορωμαϊκής πάλης με 52 βαθμούς, πίσω από τον Αρχέλαο Κατερίνης, ενώ τρίτος ήταν ο ΠΑΟΚ.

Χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Παπαδάτος στα 80 κιλά.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U17 συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πύργου, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και ο Παλαιστικός Σύλλογο «Τιτάν» και έλαβαν μέρος 50 σωματεία απ’ όλη τη χώρα και περισσότεροι από 300 αθλητές.

Η Κωνσταντίνα Κομιώτη με το μετάλλιό της.

Δ. Νικολακόπουλος: «Ο αθλητισμός στα καλύτερά του»

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων επισήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος και ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Τάκης Αντωνακόπουλος που έκαναν και τις απονομές καθώς και οι Βουλευτές Ηλείας κ.κ. Αυγερινοπούλου, Νικολακόπουλος, Καλαματιανός και Κατρίνης.

Ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος έκανε τις απονομές των μεταλλίων.

Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος έγραψε το βράδυ του Σαββάτου σε ανάρτησή του: «Η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα ζει μεγάλες αθλητικές στιγμές για δεύτερο συνεχές Σαββατοκύριακο. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης U17 αφήνει ήδη ανεξίτηλο το τεράστιο αθλητικό του αποτύπωμα στο τόπο μας. Η περιοχή της Ωλένης ζει αθλητικές στιγμές που δεν είχε ποτέ ζήσει έως τώρα. Ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός στα καλύτερά του. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πραγματικά υψηλού επιπέδου διοργάνωση».

Η απονομή των τριών πρώτων ομάδων, με τον «Τιτάν» στο 2ο σκαλί του βάθρου και την απονομή έκανε ο Δ. Νικολακόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος