FOLLOW US: facebook twitter

Παμπελοποννησιακή συμμαχία για την Πατρών-Πύργου!

Ημερομηνία: 25-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Ευρεία συμμετοχή φορέων και από τα Ιόνια νησιά στην κινητοποίηση στο Βουπράσιο
-Μπαράζ ανακοινώσεων για τη σημερινή Πανηλειακή Απεργία

Υπερβαίνει τα όρια της Ηλείας η σημερινή Πανηλειακή Γενική Απεργία που κορυφώνεται με την κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στο Βουπράσιο, στα όρια της Ηλείας με τη Αχαΐα, καθώς στο προσκλητήριο έχουν ανταποκριθεί δεκάδες φορείς και σύλλογοι της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων. Ξεχωρίζει φυσικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς το περιφερειακό της συμβούλιο έλαβε προχθές το βράδυ απόφαση υποστήριξης με την παρουσία ευρείας διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας (από την αντιπολίτευση), εκφράζοντας και την πρόθεση να οργανώσει ανάλογη κινητοποίηση και για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό Τσακώνα. Το θέμα συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως με πρωτοβουλία του επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάση Πετράκου και εγκρίθηκε από το Σώμα.

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφασίζει να συμπαραταχθεί με το Συμβούλιο Αιρετών που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της Ηλείας και να συμμετέχει με ευρεία διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία από τα μέλη του στην κινητοποίηση του Συμβουλίου Αιρετών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στη περιοχή της Βουπρασίας, να συμμετέχει σε κάθε επόμενη κινητοποίηση που θα αποφασιστεί από το Συμβούλιο Αιρετών για το ίδιο θέμα και να συζητήσει σε επόμενη συνεδρίαση του και σε συνεργασία με τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας και το Συμβούλιο Αιρετών διοργάνωση ανάλογης κινητοποίησης στο Καλό Νερό με βασικό αίτημα την άμεση δημοπράτηση της κατασκευής και του οδικού υποέργου Καλό Νερό – Τσακώνα και την απρόσκοπτη κατασκευή του Πάτρα- Πύργος –Ολυμπία χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις. Επιπλέον καθυστερήσεις θα οδηγήσουν να θρηνήσουμε και νέα θύματα. Επίσης διεκδικούμε και τη δημοπράτηση και κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Καλαμάτα», αναφέρει το σχετικό ψήφισμα.  Ο κ. Πετράκος εξέφρασε την ικανοποίησή του κάνοντας λόγο για ιστορική απόφαση του Συμβουλίου κα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την αποδοχή της πρότασής του.

Στηρίζουν όλοι οι δήμοι

Σύμφωνα με την επίσημη αφίσα που δημοσιεύτηκε χθες, την κινητοποίηση στηρίζουν όλοι οι δήμοι της Ηλείας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Μητροπόλεις Ηλείας και Αχαΐας, ενώ συμμετέχουν πάνω από 30 φορείς και σύλλογοι του νομού, ο δήμος Πατρέων, ο δήμος Ζακύνθου και ο δήμος Καλαμάτας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της Περιφερειακής Αρχής στην Ανοικτή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας.

«Ο βαρύς “φόρος αίματος” που έχει πληρώσει η Ηλεία στον δρόμο καρμανιόλα, στην κατ’ ευφημισμόν Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, δεν επιτρέπει καμία καθυστέρηση και καμία αναβολή στην ολοκλήρωση του έργου. Γι’ αυτό το λόγο, επιβάλλεται η καθολική συμμετοχή όλων μας, στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.  Ο λαός τη Ηλείας, ο λαός της Δυτικής Ελλάδας, δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση.  Δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος κατασκευής, ούτε ποιος εργολάβος ή πόσοι εργολάβοι θα αναλάβουν την κατασκευή του δρόμου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να σταματήσουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές στον ακήρυχτο πόλεμο της ΕΟ Πατρών – Πύργου», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Την παρουσία τους προανήγγειλαν και οι θεματικοί αντιπερ/ρχες Θ. Βασιλόπουλος και Ν. Κοροβέσης, ενώ παρόντες θα είναι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων Κατσιφάρα, Σπηλιόπουλου και Χατζηλάμπρου.

Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, γνωστοποίησε ότι θα παραστεί αντιπροσωπεία της δημοτικής Αρχής Αρχαίας Ολυμπίας στο Βουπράσιο με επικεφαλής τον ίδιο.

«Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ενώνει τη φωνή του με τη φωνή όλων των Ηλείων που απαιτούν την άμεση κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου. Εμείς δεν υποδεικνύουμε τον τρόπο που θα πρέπει να κατασκευαστεί το έργο, αλλά την αναγκαιότητα υλοποίησής του, ταχύτατα και χωρίς άλλες χρονοτριβές. Θα δώσουμε το ‘παρών’ στη συγκέντρωση, με την ελπίδα αυτή να ενεργοποιήσει δυνάμεις και να αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για τη γρήγορη κατασκευή του αυτοκινητόδρομου», ανέφερε.

«Ο Δήμος Ζαχάρως συνεπής στο δίκαιο αγώνα συμμετείχε στην συγκέντρωση του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο πάρκο Ξυστρή στον Πύργο, και θα συμμετέχει σε όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις για την άμεση κατασκευή του δρόμου Πάτρα-Πύργος και την επέκτασή του έως την Τσακώνα.Ζητάμε να ξεπεραστούν άμεσα όλα τα εμπόδια και να αρχίσει το ταχύτερο η κατασκευή του έργου όπως προβλέπεται από το χρονοδιάγραμμα του ΕΣΠΑ έως το τέλος του 2023.Ζητάμε ο δρόμος Πάτρα-Πύργος από δρόμος θανάτου να γίνει δρόμος ζωής και ανάπτυξης» τόνισε ο δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Αλεξανδρόπουλος.

Στηρίζουν οι επιστημονικοί σύλλογοι

Την απόφαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας, να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα ιατρεία και να συμμετέχουν στην Πανηλειακή κινητοποίηση για την Πατρών Πύργου, ανακοίνωσαν χθες με συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και ο γ.γ. του ΙΣΠΟ Ν. Κατσαρός και Χρ. Γιαννικούλης.

«Ανέκαθεν ο Ιατρικός Σύλλογος είχε την άποψη ότι ο δρόμος αυτός θα έπρεπε να είχε γίνει χθες!. Δυστυχώς έχουμε θρηνήσει ζωές και νέων ανθρώπων και ως γιατροί είμαστε πολύ ευαίσθητοι και υπέρ της ζωής. Έξω από οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση έχει υπάρξει στο παρελθόν ή στο παρόν και έξω από οτιδήποτε, κρίνουμε απαραίτητη την ολοκλήρωση του έργου που θα δώσει και ανάπτυξη στον τόπο αλλά πρωτίστως θα μας γλιτώσει από περαιτέρω θανάτους. Υπό αυτή την έννοια ο Ιατρικός κάλεσε τα μέλη του και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν αύριο μαζικά σε αυτή την κινητοποίηση που διοργανώνεται από όλους τους δήμους της περιοχής. Και με απεργία, να κλείσουν τα ιατρεία τους και με τη συμμετοχή τους στο Βουπράσιο. Το θεωρούμε σημαντικό ζήτημα και θωρούμε επίσης ότι αν δεν κινητοποιηθούμε ως πολίτες, φορείς και αρχές τόπου δε θα έχουμε καλά αποτελέσματα όσον αφορά το δρόμο» τόνισε ο κ. Κατσαρός ενώ ο κ. Γιαννικούλης πρόσθεσε ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και πως ευελπιστεί η αυριανή κινητοποίηση να στείλει μήνυμα στα κέντρα αποφάσεων ώστε να αποφασίσουν όπως πρέπει και να τελειώνει κάποτε το έργο.

Ανακοίνωση υποστήριξης εξέδωσε και ο δικηγορικός σύλλογος Ηλείας, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του Συλλόγου από τα πάσης φύσεως καθήκοντά τους σήμερα, προκειμένου να εκφραστεί με τον τρόπο αυτό η συμπόρευσή του με τους υπόλοιπους φορείς του Νομού και η συστράτευσή του στις προσπάθειες για  την άμεση κατασκευή του οδικού άξονα Πύργος – Πάτρα, και κάλεσε τα μέλη του να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί για την ημέρα αυτή και να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση των πολιτών της Ηλείας στην περιοχή του Βουπρασίου στις 12 το μεσημέρι.

«Ο  Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας έχει επανειλημμένα εκφράσει τις απόψεις του για τους λόγους για τους οποίους ο Νομός Ηλείας στερείται μέχρι σήμερα σύγχρονων οδικών αξόνων που θα τον συνδέουν με τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της χώρας. Η καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων αυτών και ιδιαίτερα του δρόμου Πύργος-Πάτρα έχει επιφέρει μέχρι σήμερα την απώλεια της ζωής ή τον βαρύτατο τραυματισμό εξαιρετικά μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας και έχει στερήσει από το νομό κάθε δυνατότητα σοβαρής αναπτυξιακής προοπτικής.

»Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα αυτό μας προκαλούν εύλογα προβληματισμό για την εξέλιξή του και για το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής του, αφού δεν διαθέτουμε την πολυτέλεια του χρόνου να υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές που αναπόφευκτα θα προκαλέσουν σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών και θα επιτείνουν τις συνέπειες που ήδη υφιστάμεθα από την ανυπαρξία του συγκεκριμένου δρόμου. Θεωρούμε ότι η πολιτεία μας διαθέτει το νομοθετικό πλαίσιο που απαιτείται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει χωρίς τον κίνδυνο περαιτέρω καθυστερήσεων και απρόοπτων εξελίξεων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στηρίζoυν οι επαγγελματίες και οι αγρότες

Το Επιμελητήριο Ηλείας με ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα για την υλοποίηση του έργου του οδικού άξονα Πατρών- Πύργου – Τσακώνας και καλεί όλους τους επιχειρηματίες του νομού μας να συμμετέχουν δυναμικά με την παρουσία τους. Παράλληλα, ζητάει από την Κυβέρνηση άμεση απόφαση έναρξης υλοποίησης του έργου με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα περαίωσης.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη σημερινή προγραμματισμένη κινητοποίηση που διοργανώνεται στην περιοχή της Βουπρασίας, στα όρια Ηλείας-Αχαΐας, για την ανάγκη ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Τσακώνας.

«Απαιτούμε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο στα ευρωπαϊκά πρότυπα που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας και ευρύτερα για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Αυτός ο ζωτικής σημασίας για τους πολίτες δρόμος δεν μπορεί να καθυστερήσει ούτε μια μέρα. Τα δεκάδες θύματα και η αναπτυξιακή επιβίωση της Πελοποννήσου το απαιτούν» αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου με χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου Ηλία Ξανθούλη, κοινοποίηση τη συμμετοχή του στη σημερινή κινητοποίηση με παράσταση του διοικητικού συμβουλίου του στο Βουπράσιο. Επίσης ο  Εμπορικός Σύλλογος Βαρθολομιού συμμετέχει στην Πανηλειακή κινητοποίηση  τονίζοντας «Οι Ηλείοι δεν είμαστε πολίτες Β κατηγορίας! Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας στην κινητοποίηση!!! Ενώνουμε τη φωνή μας!».

Τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας συναισθανόμενα την αναγκαιότητα ενός ασφαλούς δρόμου συμπαραστέκονται στην ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και, σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ηλείας ναυλώνουν λεωφορείο για τη μετακίνηση των μελών τους στο Βουπράσιο (11:00π.μ. από τον Σταθμό ΚΤΕΛ Αμαλιάδας.

Η Ο.Α.Σ. Ηλείας καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος σήμερα, Τετάρτη 26 Φλεβάρη, προαναγγέλλοντας και συλλαλητήριο αύριο στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ) στον Πύργο, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Επίσης αντιπροσωπεία της Ο.Α.Σ.Η. θα μετέχει στην αυριανή σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη  Λάρισα (1και 30 μ.μ)

«Το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο. Από τη μία τσακίζει η κυβέρνηση την ασφάλιση και τις συντάξεις μας με την ψήφιση του νόμου λαιμητόμου Κατρούγκαλου-Βρούτση και από την άλλη μας παρέχει ένα δρόμο (Πάτρα-Πύργος) σωστή καρμανιόλα ώστε να πεθαίνουμε πρόωρα για να μη δίνει συντάξεις. Παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο για ασφαλή αυτοκινητόδρομο χωρίς διόδια την Τετάρτη 26 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο Βουπράσιο και στο συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση για το ασφαλιστικό στις 27 Φλεβάρη στις 6και30 το απόγευμα στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ισχυρή εκπαιδευτική υποστήριξη

Ανακοίνωση υποστήριξης εξέδωσε και η ΟΛΜΕ υιοθετώντας το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου.

«Τα τροχαία ατυχήματα των εκπαιδευτικών οφείλονται κυρίως στην κούραση, από τις πολλές ώρες στην εργασία και στο οδικό δίκτυο  και διαπιστώνεται ότι έχουν μεγάλη συχνότητα εμφάνισης ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Οι εκπαιδευτικοί, δέχονται καθημερινά μεγάλη πίεση, είναι πολλοί οι συνάδελφοι που εργάζονται  σε πάνω από 2 σχολεία την εβδομάδα, οι μεταθέσεις και αποσπάσεις ελάχιστες.

»Οι μακρινές μετακινήσεις σε δρόμους-καρμανιόλες συνεχίζονται επί δεκαετίες αφού αδυνατούν να συντηρούν  δύο και τρία νοικοκυριά. Σε έναν τέτοιο δρόμο καρμανιόλα,  την Πατρών-Πύργου, έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους δύο συνάδελφοί μας. Στον ίδιο δρόμο μέσα στη τελευταία δεκαετία, έχουν γίνει 107 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.  Συνολικά έχουν χάσει την ζωή τους 132 άνθρωποι!   ενώ δεκάδες ήταν οι βαριά τραυματίες.

»Το συγκεκριμένο έργο εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Αχαΐας, Ηλείας,  Μεσσηνίας αλλά και των νησιών  Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς. Οι πολιτικές ηγεσίες αντί να ικανοποιήσουν την ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα χωρίς διόδια προσπαθούν να ρυθμίσουν τα συμφέροντα των εργολάβων. Αυτή η απαράδεκτη εγκληματική πολιτική της ανταποδοτικής λογικής κόστους – οφέλους, με την οποία σχεδιάζονται τα έργα  από τις κυβερνήσεις είναι η βασική αιτία ανύπαρκτων ή υποτυπωδών υποδομών που αφορούν τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση υλοποίηση του έργου Πάτρα – Πύργος  χωρίς διόδια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Απόφαση στήριξης έλαβε και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, τονίζοντας ότι συμπαραστέκεται και συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι φορείς της Ηλείας με αφορμή τον θάνατο των συναδέλφων τους στις 13/1/2020. Στην κινητοποίηση των φορέων της Ηλείας συμμετέχει και ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 π. μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Ανακοίνωση από το ΚΚΕ Ηλείας

Τη θέση της για τον αυτοκινητόδρομο δημοσίευσε και τομεακή επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕλ, τονίζοντας πως είναι ανάγκη η δημιουργία του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος –  Τσακώνα χωρίς διόδια και με προστασία του περιβάλλοντος.

«Το ΚΚΕ επιμένει στην ανάγκη δημιουργίας του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος μέχρι την Τσακώνα, ενός έργου χωρίς ΔΙΟΔΙΑ, με προστασία των οικισμών και του φυσικού περιβάλλοντος. Με νέα χάραξη στη νότια έξοδο της Πάτρας και στη λίμνη Καϊάφα, όπως επίσης και στην επέκταση του σιδηρόδρομου και την αναβάθμιση του επαρχιακού δικτύου(…)», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συμμετέχει και το ΚΙΝΑΛ Ηλείας

Στην πανηλειακή κινητοποίηση συμμετέχει και το ΚΙΝΑΛ, όπως ανέφερε και επίσημα η ΝΕ Ηλείας.

«Το ΚΙΝΑΛ καλεί την κυβέρνηση της Ν.Δ χωρίς παλινωδίες και καθυστερήσεις να επιλέξει τον πιο σίγουρο και γρήγορο τρόπο κατασκευής του οδικού άξονα Πατρών Πύργου Τσακώνας. Το Κίνημα Αλλαγής καλεί τους πολίτες, τα μέλη και στελέχη του να πάρουν ενωτικά μαζικά μέρος. Να απαιτήσουν την αποπεράτωση του έργου. Να στείλουν ηχηρό μήνυμα ότι δεν χωρά άλλη αναβολή. Φτάνει πιά! Όλοι στη συγκέντρωση στο Βουπράσι»

Στηρίζει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας με ανακοίνωσή της.

«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά φέρεται εκδικητικά και προχώρησε σε μια ανεξήγητη ακύρωση του διαγωνισμού για τον νέο δρόμο Πύργος-Πάτρα. Είναι πια ορατό σε όλους τους πολίτες της Ηλείας ότι ο υπουργός μεταφορών κ.Καραμανλής και ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτακής και η κυβέρνηση συνολικά δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό και λειτουργούν ρεβανσιστικά απλά και μόνο για να ξαναδώσουν με απευθείας αναθέσεις και όχι με διαγωνισμό το έργο της Ολυμπίας οδού στους γνωστούς εθνικούς εργολάβους, μεταθέτοντας έτσι την ολοκλήρωση του έργου σε μια αόριστη ημερομηνία.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει την στήριξη της ευρωπαϊκής επιτροπής, 293 εκατομμύρια χρηματοδότηση ,είχε πετύχει να μην υπάρχουν διόδια και τήρησε κάθε διαδικασία στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Αντίθετα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στην ακύρωση του διαγωνισμού της Ολυμπίας οδού, επιβάλλει νέα βάρη με νέα διόδια , καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας με απευθείας αναθέσεις και όλα αυτά χωρίς την στήριξη της ευρωπαϊκής επιτροπής.

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στηρίζουμε την γενική πανηλειακή απεργία στις 26 Φεβρουαρίου με μοναδικό στόχο να ενώσουμε δυνάμεις με κάθε δημοκρατικό πολίτη ώστε να καταστεί σαφές πια το σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΑΝΆΤΟΥ».

Αιχμηρή ανακοίνωση Κατρίνη  

Με αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα στο δρόμο Πάτρα-Πύργος, αλλά και λόγω της ανεξήγητης μη ανταπόκρισης του υπουργού Υποδομών στο αίτημα να ενημερώσει σχετικά με το έργο την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έλλειψη ενός ασφαλούς και σύγχρονου αυτοκινητόδρομου δεν δημιουργεί μόνο αναπτυξιακό έλλειμμα για τον τόπο μας αλλά και ένα τεράστιο έλλειμμα οδικής ασφάλειας. Η Ηλεία πληρώνει ένα βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές, οικογένειες χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτό το δρόμο-καρμανιόλα.

Η ελάχιστη απαίτηση που μπορούν να έχουν οι πολίτες της Ηλείας είναι η υπεύθυνη ενημέρωση και οι καθαρές δεσμεύσεις για την υλοποίηση του έργου του δρόμου Πάτρα-Πύργος. Γι’ αυτό άλλωστε και αντιδρούν και διαμαρτύρονται, όπως θα γίνει και με τη μαζική συγκέντρωση πολιτών και φορέων στο Βουπράσιο.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής αποφεύγουν και την υπεύθυνη ενημέρωση, αλλά και τις ξεκάθαρες δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Ως πότε πιστεύουν  ότι μπορούν να αγνοούν επιδεικτικά και να περιφρονούν τους πολίτες της Ηλείας που πληρώνουν φόρο αίματος σε αυτό το δρόμο;»

Στηρίζει ο πρ. δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας

Ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Νικολάου εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό δυστύχημα και την υποστήριξή του στην κινητοποίηση.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη μιας ριζικής λύσης, ώστε να μπει επιτέλους ένα οριστικό τέλος στην απώλεια τόσων ψυχών.Η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων είναι πια μονόδρομος. Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Βουπράσιο δίνουμε δυναμικό παρών ώστε να απαιτήσουμε ένα νέο δρόμο για εμάς και τα παιδιά μας» ανέφερε.

Την άμεση έναρξη των εργασιών στην Πατρών-Πύργου στηρίζει και η εκπαιδευτικός-δημοσιογράφος και υποψ. Βουλευτής της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές, Ευγενία Νικολοπούλου.

«Συμμερίζομαι και δικαιολογώ απόλυτα την οργή και την αντίδραση όλων των Ηλείων που εκδηλώνουν εδώ και πολύ καιρό τώρα για την τραγωδία που λέγεται «Εθνική Οδός Πύργου – Πατρών». Με πόσο αίμα πρέπει να πληρώσει ο ηλειακός λαός την αναισθησία και την εγκληματική αμέλεια όλων των υπευθύνων παραγόντων, κεντρικού και ευρωπαϊκού επιπέδου; Είναι ασυγχώρητη η συμπεριφορά τους και αθλιότητα τα πολιτικά παιχνίδια τους. Ως εδώ και μη παρέκει! Δεν ανεχόμαστε καμία άλλη παρέλκυση. Απαιτούμε το έργο να ξεκινήσει εδώ και τώρα!», τόνισε.

Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι δήμοι της Ηλείας

ΟΙ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΧΑΪΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΔ ΕΛΛΑΔΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΓΑΝΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΖΑΧΑΡΩΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Π.Ε.ΗΛΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΟΑΣΗ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ Α.Ο.

ΚΤΕΛ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝ ΗΛΕΙΑ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΟΛΜΕ / ΑΔΕΔΥ (ΗΛΕΙΑ/ΑΧΑΙΑ) και Η ΠΟΕ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος