FOLLOW US: facebook twitter

Πάλη: Στην Αρχ. Ολυμπία το Σαββατοκύριακο το 1ο Διεθνές Κύπελλο Τιτάν «Χαρ. Χολίδης»

Ημερομηνία: 31-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με 35 αθλητές θα συμμετάσχει ο Τιτάν Πύργου

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Για πρώτη φορά στην ιστορία φιλοξενούνται δύο μεγάλες διοργανώσεις πάλης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αρχ. Ολυμπίας και στο Κλειστό Γυμναστήριο Καράτουλα.

Από σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και την Κυριακή 2 Απριλίου θα διεξαχθεί το 1ο Διεθνές Κύπελλο Τιτάν U15 «Χαρ. Χολίδης» στην Αρχ. Ολυμπία. Πρόκειται για διεθνείς αναπτυξιακούς αγώνες ελληνορωμαϊκής πάλης, στη μνήμη τους δις Ολυμπιονίκη Χαράλαμπου Χολίδη, με διοργανωτή τον Τιτάν Πύργου. Και στις 7-9 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης U17, στα στυλ της ελληνορωμαϊκής, γυναικείας και ελεύθερης πάλης στο Καράτουλα.

Διοργανωτές των δύο αυτών παλαιστικών διοργανώσεων είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και ο Παλαιστικός Σύλλογος Τιτάν Πύργου, που υπό την καθοδήγηση του περιφερειακού ομοσπονδιακού προπονητή, Αλέξη Κολιτσόπουλου, είναι από τους πιο επιτυχημένους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με πολλά μετάλλια σε πανελλήνιες διοργανώσεις και φυσικά με τον Πρωταθλητή Ευρώπης U17, Αρίωνα Κολιτσόπουλο, στις τάξεις του.

Στο 1ο Διεθνές Κύπελλο Τιτάν «Χαρ. Χολίδης» στην Αρχ. Ολυμπία θα πάρουν μέρος αθλητές από την Σερβία, την Κροατία, την Μολδαβία, την Ρουμανία, και από την Ελλάδα αθλητές από τον Τιτάνα Πύργου, Α.Σ. Τρίκαλα, Λεωνίδα Σπάρτης, ΑΠΣ Τρικάλων, Θησέα Περιστερίου, Π.Ο.Π., Ηρακλή Περ., Αρχέλαο Κατερίνης, Κερκίωνα Χαϊδαρίου, Ογχηστό και Εθνικό Γ.Σ..

Σήμερα, Παρασκευή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιατρική εξέταση και ζύγιση των αθλητών, κλήρωση των αγώνων, αλλά και προπόνηση των αθλητών. Το Σάββατο οι αγώνες θα διεξαχθούν από 9.30π.μ. έως 3.30μ.μ. και από 5μ.μ. έως 7μ.μ., μαζί με τις απονομές των επάθλων το απόγευμα. Και την Κυριακή οι αγώνες είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ στις 4μ.μ. θα ακολουθήσουν οι απονομές των επάθλων.

Όσο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης U17, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου στο Καράτουλα, πάνω από 50 σωματεία και 400 αθλητές και από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στους αγώνες που θα διεξαχθούν ως εξής: το Σάββατο 8 Απριλίου η ελληνορωμαϊκή πάλη και την Κυριακή 9 Απριλίου η πάλη γυναικών και η ελεύθερη πάλη.

Ο Τιτάν Πύργου θα συμμετάσχει με 35 αθλητές στο 1ο Διεθνές Κύπελλο Τιτάν «Χαρ. Χολίδης» στην Αρχ. Ολυμπία και με 15 αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U17 στο Καράτουλα, ανάμεσά τους και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Αρίωνας Κολιτσόπουλος.

Ανακοίνωση Τιτάνα για την προσέλευση

Παράλληλα με την διεξαγωγή των αγώνων πάλης «Titan Cup» στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αρχαίας Ολυμπίας στις 1-2 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί άλλη μια μεγάλη εκδήλωση, του ποδηλατικού αγώνα L’Etape Greece by Tour De France presented by SKODA (αγώνες ποδηλασίας) το Σάββατο και την Κυριακή 1 Απριλίου 2023/ 7:30π.μ. -4μ.μ. και 2 Απριλίου / 7:30π.μ. με 1μ.μ.. Το πλάνο εισόδου και εξόδου για τα οχήματα έχει ως εξής: η είσοδος θα πραγματοποιείται μόνο μέσω του χωριού Φλόκα προς Αρχαία Ολυμπία. Η αποβίβαση των επιβατών θα γίνεται δίπλα στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας, πριν την εκκλησία ή πριν από τον κεντρικό δρόμο Αρχ. Ολυμπίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος