FOLLOW US: facebook twitter

«Παγώνουν» επιταγές τουριστικών επιχειρήσεων

Ημερομηνία: 26-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Επιχειρήσεις ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά πρακτορεία, γραφεία ταξιδίων και υπηρεσίες τουριστικών κρατήσεων έχουν την ευκαιρία παράτασης στην εξόφληση επιταγών συναλλαγματικών και γραμματίων που έληξαν από την 1η Ιουνίου και μετά, σύμφωνα με διάταξη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής των χρεογράφων αναστέλλονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, μέχρι την ίδια ημερομηνία αναστέλλονται διαταγές πληρωμής και άλλα αναγκαστικά μέτρα, ενώ ακόμη και για αξιόγραφα που έχουν λήξει ανεξόφλητα, εφόσον πληρωθούν έστω και εκπρόθεσμα, έως 30/9, διαγράφονται από τα αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς (Τειρεσίας).

Για τις απαιτήσεις που απορρέουν από τα αξιόγραφα αυτά αναστέλλονται έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2020 οι διαταγές πληρωμής και κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης. Για τουριστικές επιχειρήσεις με μείωση τζίρου πάνω από 85%, επιταγές και άλλα χρεόγραφα που δεν έχουν εξοφληθεί παρατείνονται έως τις 31 Οκτωβρίου 2020, ενώ αναστέλλονται πάσης φύσεως μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης. Τέλος, για επιταγές που έληγαν μεταξύ 1/6 και 15/7 και δεν εξοφλήθηκαν από επιχειρήσεις με μείωση τζίρου πάνω από 85% δίνεται δεύτερη ευκαιρία εφόσον εξοφληθούν μέχρι 31/10 (αναλυτικά, ΠΝΠ 22/8/2020, άρθρο 7 ΦΕΚ 161, τεύχος Α’).

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος