FOLLOW US: facebook twitter

Έκθεση φωτογραφίας της διεθνούς φήμης φωτογράφου Nelly’s στην Ζούρτσα από τον Σύλλογο Νέων Φιγαλέων Αθηνών

Ημερομηνία: 26-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Την τιμητική της είχε φέτος στην όμορφη Ζούρτσα, η διεθνούς φήμης Ελληνίδα φωτογράφος Νέλλη Σουγιουλντζόγλου Σεραϊδάρη γνωστή παγκοσμίως ως Nelly’s, καθώς εγκαινιάστηκε παραμονές Δεκαπενταύγουστου στη Νέα Φιγαλεία και σε δημοτικό χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας, έκθεση φωτογραφίας και κεραμικών με αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς της.

Την διοργάνωση της έκθεσης, είχε αναλάβει ο Σύλλογος Νέων Φιγαλέων Αθηνών, καθώς όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Γλούμης “οι φωτογραφίες προέρχονται από τη συλλογή του συμπατριώτη μας Κων/νου Ν Κατσάμπουλα που ευγενικά παραχώρησε για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης. Η έκθεση ολοκληρώνεται με γαλλικά κεραμικά του 19ου αιώνα (διακοσμητικά πιάτα) με θέμα την ελληνική επανάσταση του 1821, επίσης δικής του συλλογής. Η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή κάθε απόγευμα μέχρι τις 31 Αυγούστου.”

Στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών της Nelly’s  το «παρών» έδωσαν εκ μέρους του Δήμου  Ζαχάρως- Φιγαλείας ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Βλάχος και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιάννης Μπαλαδήμας, μέλη της Κοινότητας και συλλόγων της περιοχής καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Το έργο της Νέλλης ποικίλει «παγώνοντας το χρόνο» σε στιγμές της καθημερινότητας, ανθρώπινο μόχθο, νύφες, πορτραίτα, τοπία και τους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους. Είναι η πρώτη Ελληνίδα Φωτογράφος που αποθανάτισε τις χορεύτριες της όπερας Comique του Παρισιού γυμνές στον Παρθενώνα σοκάροντας την κοινωνία της εποχής. Οι καταπληκτικές φωτογραφίες της δημοσιεύονταν σε διεθνή περιοδικά της εποχής, κάνοντας γνωστές τις αρχαιότητες και τις ομορφιές της Ελλάδας και έτσι η ίδια έγινε Πρέσβειρα της χώρας μας.

Φιγαλείαnews24


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος