FOLLOW US: facebook twitter

ΠΑΔΟΠ: Συμβολική εκδήλωση για Κλιματική κρίση & Πυρηνικά

Ημερομηνία: 09-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Εκδήλωση από το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης με θέμα: Κλιματική κρίση και πυρηνικά, απειλές για τη ζωή στη Γη


Μικρή μεν, εκ των πραγμάτων, έντονα συμβολική όμως η εκδήλωση που το (ΠΑΔΟΠ) Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης οργάνωσε την Κυριακή το πρωί, 8 Αυγούστου 2021 στο Αργοστόλι, για τα 76 χρόνια των ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε μήνυμα του δημάρχου της Χιροσίμα, Καζούμι Ματσούι ο οποίος συσχέτισε την εν εξελίξει πανδημία με την πυρηνική απειλή, τονίζοντας ότι «ενωθήκαμε για την αντιμετώπιση του COVID 19, μπορούμε να ενωθούμε και για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων που απειλούν με εξαφάνιση κάθε ζωή στη γη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ Πάνος Τριγάζης επισήμανε ότι η εκδήλωση δεν είναι εκτός κλίματος, διότι τόσο η κλιματική κρίση όσο και τα πυρηνικά συνιστούν απειλές για την ίδια την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Παρεμβαίνοντας στη συνέχεια ο βοηθός αντιδημάρχου Νόττιγχαμ Παύλος Κοτσώνης μετέφερε χαιρετισμό Ειρήνης από την πόλη του και ιδιαίτερα από τις οργανώσεις Εκστρατεία για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό (CND) και το ίδρυμα Μπέρτραντ Ράσελ για την Ειρήνη.

Ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης ο οποίος εδώ και χρόνια συμμετέχει στο παγκόσμιο δίκτυο «Δήμαρχοι για την Ειρήνη», δήλωσε ότι συνυπογράφει το μήνυμα του δημάρχου της Χιροσίμα, που είναι και πρόεδρος του εν λόγω δικτύου, προσθέτοντας ότι η υπόθεση της οικολογίας και του πυρηνικού αφοπλισμού συνδέονται αδιάρρηκτα και ο Δήμος Βύρωνα έχει πολλούς λόγους να συμμετέχει ενεργά στα αντίστοιχα κινήματα.

Ακολούθησε παρέμβαση του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου ο οποίος επισήμανε ότι η κύρια αιτία των καταστροφικών πυρκαγιών είναι η κλιματική κρίση, αλλά οι πυρκαγιές δεν είναι αναπόφευκτες με κατάλληλες πολιτικές πρόληψης, σχεδιασμό και συντονισμό.

Ο κ Γαλιατσάτος επαίνεσε το ΠΑΔΟΠ για την πρωτοβουλία του και δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για την κίνηση «Δήμαρχοι για την Ειρήνη», ενώ θα δηλώσει και ο ίδιος συμμετοχή ως πρώην Περιφερειάρχης. Προσέθεσε δε, ότι θα παροτρύνει όλους τους δημάρχους των μέλη του παγκόσμιου Ιονίων Νήσων να γίνουν ενεργά μέλη του παγκόσμιου δικτύου, του οποίου μέλη είναι πάνω από οκτώ χιλιάδες πόλεις και περιφέρειες από 165 χώρες του κόσμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος