FOLLOW US: facebook twitter

Π. Αντωνακόπουλος: «Ο σιδηρόδρομος για την περιοχή μας είναι δρόμος και  άξονας ζωής και ανάπτυξης»

Ημερομηνία: 24-03-2023 | Συντάκτης:

Συμβολική κίνηση στήριξης του Δημάρχου Πύργου στον ελληνικό σιδηρόδρομο μέσω της διαδρομής «Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία»

Σε μια συμβολική κίνηση στήριξης του σιδηρόδρομου, ως μέσο μεταφοράς και ανάπτυξης της περιοχής, ο Δήμαρχος Πύργου επιβιβάστηκε στην αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο Κατάκολο-Πύργος-Ολυμπία, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Όπως δήλωσε: «Το τρένο για την Ηλεία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής ζωής. Κοιτάμε μπροστά. Πρέπει να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Πρέπει να στηρίξουμε τον σιδηρόδρομο γιατί, για την περιοχή μας είναι δρόμος και άξονας ζωής και ανάπτυξης. Να θυμίσουμε ότι, όταν ο σιδηρόδρομος ήταν στην ακμή του, υπήρξε η κορύφωση του τουριστικού ρεύματος στην Ηλεία. Επίσης ήταν το μέσο μεταφοράς του “μαύρου χρυσού”, της σταφίδας.

Χρειάζονται να γίνουν παρεμβάσεις, να έχουμε ασφάλεια στις διασταυρώσεις, χρειάζεται σύστημα αυτόματου σηματοδότη που λείπει σε πολλές διασταυρώσεις. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε σοβαρά ατυχήματα, όμως παλιότερα τα εικονοστάσια που υπάρχουν, «μαρτυρούν» τα μοιραία δυστυχήματα.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Πιστεύουμε ότι είναι καθοριστικός παράγοντας ανάπτυξης της χώρας. Και παρά τα εξαιρετικά σπάνια συμβαίνοντα, τα οποία οφείλονται βεβαίως σε ιδιαίτερες συνθήκες που συνδιαμορφώνουν αυτά τα ατυχήματα, δεν πρέπει να αδικήσουμε την εικόνα του ελληνικού σιδηρόδρομου».

Νωρίτερα, στον σταθμό του ΟΣΕ του Πύργου, ο κ. Αντωνακόπουλος είχε μια ενημερωτική συζήτηση, τόσο με την σταθμάρχη Νεκταρία Ψυχομάνη, όσο και με τον μηχανοδηγό Σπύρο Ζεπάτο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος