FOLLOW US: facebook twitter

Όχι στις «ηλεκτρονικές εκλογές» από ΕΛΜΕ Ηλείας και Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πύργου-Ολυμπίας: Αποσύρουν τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων σε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ

Ημερομηνία: 20-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Στην απόσυρση των ψηφοδελτίων, των υποψηφίων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ προχωρούν η ΕΛΜΕ Ηλείας και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, αντιδρώντας στην απόφαση του Υπ. Παιδείας να επιβάλει ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και μάλιστα ημέρα Σάββατο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΛΜΕ Ηλείας με ανακοίνωση της, το Υπ. Παιδείας μαζί με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» επαναφέρουν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών το Σάββατο, ημέρα αργίας για τους εκπαιδευτικούς στοχεύοντας ακόμα περισσότερο στην απομαζικοποίηση και τελικά στην υποβάθμιση των εκλογών αυτών. «Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει  με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων. Τη στιγμή που δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση και φουντώνουν οι εστίες αγώνα και αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική, η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει κάθε συλλογική διαδικασία. Στόχο έχουν την απομόνωση των εργαζομένων, την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής. Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή, δεν υπάρχει εγγύηση για τη μυστικότητα της ψήφου και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων. Δεν είμαστε τεχνοφοβικοί. Εχέφρονες και υποψιασμένοι είμαστε, και δε θα αφήσουμε το Υπουργείο, την κυβέρνηση και το κράτος να βάλει χέρι στα σωματεία μας, να ελέγχει, να χειραγωγεί και να καθορίζει αποτελέσματα μέσα από την ηλεκτρονική κλειδαρότρυπα».

Η ΕΛΜΕ Ηλεία απαιτεί την απόσυρση του άρθρου 13 για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και ζητά να εξασφαλιστούν όλες οι υγειονομικές προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών «δια ζώσης» ή να αναβληθούν οι εκλογές και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή. Επίσης, να διεξαχθούν οι εκλογές σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα και χωρίς άδεια από την υπηρεσία. «Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας θα αποσύρει άμεσα τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών εκείνων που συντάσσονται με την απόφαση της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ περί μη συμμετοχής στις εκλογές του ΠΥΣΔΕ, ακυρώνοντας στην πράξη αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία. Καλεί τους συναδέλφους, σε  περίπτωση  διενέργειας των εκλογών, να μην πάρουν μέρος στην ηλεκτρονική  ψηφοφορία».

«Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού»

Ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών καλεί όλα τα μέλη του αλλά και τα μέλη των υπολοίπων Συλλόγων της Ηλείας, για τη συντεταγμένη απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ηλείας και την κατάθεση των αιτήσεων απόσυρσης συνολικά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηλείας.  Με ανακοίνωση τους, τονίζουν ότι δε θα ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές και καλούν τους συναδέλφους τους, να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών, διαβεβαιώνοντας τους, πως θα τους παρέχουν συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τη Δ/νση Εκπαίδευσης Ηλείας για συμμετοχή στη διαδικασία. «Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών, να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να  μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

Σ’ αυτές τις ιστορικές για τον κλάδο στιγμές, απέναντι στην  επίθεση της κυβέρνησης  στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα που ξεκινάει από τον θεσμό του αιρετού, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του κλάδου και  στοχεύει τις συλλογικές διαδικασίες  και τη λειτουργία των σωματείων, στην αδιαλλαξία και στην άρνησή της για διάλογο, απαντάμε ΕΝΩΤΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες. Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος